trochu jsem to tu procital a myslim si ze by se hodne veci zjednodusilo kdyby ekxisovala nejaka databaze pridelenych rozsahu zobrazielna pres webovou stranku at se k ni dostane kdokoli at muze zjistit jestli je neco pridelene (a koho ma kontaktovat) a nebo jestli jeho domovina se jeste neprobudila do rality CZFree.net a tedy koho oslovit aby dostal prideleny rozsah
freenky:
Registrace rozahu se provadi na strankach ripe, jak uvedl majkovec. Bohuzel se to prevadelo z linuxu na unix a ma to jeste naky musky - kdyz jsem to naposledy zkousel, nesel zalozit novy zaznam... Az budu s Dejvem mluvit, pripomenu mu to, ale bylo by dobre, kdbys si ten rozsah zabral sám, dokud je volný. Jistě se na Tebe nebude nikdo zlobit. Minimalne to sem napis jako ja, ze si zabiras rozsah "ten a ten", az bude fungovat ripe, das si to tam sam.
santiago:
Jde o to, ze jsem volal Frodovi, (ma tu masinu kde ripe bezi na starost) a ten mi tvrdil ze je to volne. Jak se rika: Duveruj ale proveruj. Kdyz jsem pak pouzil whois, nestacil jsem se divit :0)
Omlouvam se za flame, timto neumyslne vzniknuvsi. Zamoderuju ho.
Jak zabrat jak volny, to je jen neci slendrian ze to tam neni, protoze rozsah 10.156.0.0/14 nam byl pridelen spolu s 10.152.0.0/14, jako ze 10.152.0.0/14 je pro Ostravu a 10.156.0.0/14 je pro okoli. Ten druhy tam evidentne zapomel nekdo dopsat .. Kazdopadne z toho rozsahu uz jsou pouzite adresy napriklad na FM, takze urcite bych mu nerikal volny ..
Co se tyce IP adres pro Opavu, tak jsem jeste neslysel jediny navrh o tom kdo se o ten rozsah bude starat, adresy se prideluji nekomu a ne mestu
Myslel nekdo na Vysocinu? Konkretne okr. mesto Zdar nad Sazavou (25k lidi). Nevim kam se zaradit, mame jiz vybudovanou infrastrukturu, ale chteli bysme byt komptaibilni s CZFree. Zdar lezi presne mezi Cechami a Moravou . Takze ptat se Brna je asi blbost.
RIPE je read only (a nikdo nema cas to tam nebo sem napsat) a adresy ti nikdo neda, paac taky nema cas.
Takze pro tebe nejschudnejsi reseni je (vzhledem k linku ses nejspis pripojenej nejak do czfree) jednoduse uzmout nejakej rozsah, vypropagovat ho ven a doufat ze ho nepouziva nekdo jinej (treba aktualne nepripojenej) s kym by ses pak musel dohadovat kdo ho mel driv.
Soudruzi,
obavam se, ze takhle zacina konec. V nasem pripade CZF. A toho bych se nerad dozil.
Kdysi tady nekteri vykrikovali, ze "byt v CZF" znamena "mit na to cas". Ted to vypada, ze ti sami lide na to cas nemaji. To se muze stat a neni v tom zadna tragedie. At tedy funkci (pridelovani IP) predaji nekomu, kdo na to cas ma.
A jestli si nekdo mysli, ze to co pisi a co je v nekolika predeslych prispevcich je off-topic, tak to ne. Je to sec sakra "k tematu". Kdyz se nekdo dobrovolne prihlasi k nejake praci a pak ji nejen nedela, ale bojkotuje ji, je treba udelat zmenu. Vy, kteri jste cestni, zkuste, prosim, navrhnout jak situaci resit.
PS: slovo soudruh tady bylo mnohem drive, nez se vylihli komunisti. Soudruh je nekdo blizky, s kym mam nejaky spolecny zajem.