no s tim routovanim mi to moc neslo. Napsal jsem route add 10.0.0.0 mask 255.0.0.0 10.x.x.x a vypsalo mi to: pridani smerovani se nezdarilo:87 . Zkousel jsem to pred i po zapnuti VPN. Bylo to stejne. Nemuze byt problem v tom Asusu, tzn, ze vnitrni sit mam 192.168.1.1 atd.. a na WAN portu mam nastaveny ty hodnoty od spravce AP? Mam toho Asuse v rezimu klient.
No tak to mas spatne...logicky...pokud mas NAT a ta natovana sit je 192.168.1.0/XX tak jako branu nemuzes mit 10.x.x.x ale tu, kterou ma ten ASUS. Pokud ten ASUS ma 192.168.1.1 tak tu pouzij jako branu...podivej se do vlastnosti mistni site a tam tu branu musis mit zadanou, tu samou musis pouzit i pro 10.0.0.0/8. Pokud se ti to nezda logicke je to jednoduche...po nahozeni VPN se z ni stava automaticky defaultni brana (je zaskrtle "Pouzit defautni branu vzdalene site" ve vlastnostech VPN) tj. vsechny pakety budou smerovany do VPN, teprve pridanim pravidla route se dany segment routuje jinam, VPN se v podstate tvari jako fyzicke rozhrani, jako by to byla sitovka.
Pokud pouzijes cisco clienta coz je jediny podporovany pristup, tak ten ti spolkne vsechny ostatni rozhrani a po dobu behu vpnky se nikam jinam nedostanes ..
Takze ti ani routy nepomuzou ..
Nevim, co za VPN pouziva VSB, ale to co jsem popsal mi funguje na PPTP VPN. Pripojuji se takto do firemni site okridleneho savce a sveho casu (dokud nerozk*urvili Filuv router) jsem se takto pripojoval do OV czfree ze Studni. A jeli mi ty VPN obe najednou a to jak v linuxu tak windows.
Zdar lidi, neznáte náhodou někdo APčko SLEZKA_AP, které chytám v Muglinově na antenku PCI karty ? Jede to nekódovaně, takže se i připojím (vynikající signál), ale nevím, jestli bych byl schopen nějak zjistit, co v té síti je. Nějaké IP adresy, případně poslat zprávu administrátorovi a tak...