.........tak jsem koukal zbezne do logu...a byly tam v minulem tydnu jen 2(!) logy z cizich MAC.......1.9 a 2.9 tusim........
toto vazne nikdo nezkousete?
jo, zapnul jsem tam DHCP server, s rozsahem 10.1.0.100-199. DNS tam neni, ale stejne to neni nikam pripojeny......
ve widlich teda ve vlastnostech TCP protokolu, staci mit zaskrtlou polozku IP/mask/gate atd ziskat ze serveru DHCP........
zatim vse.......
tak a uz teda sakra napiste, zda jste se nekdo pripojil, nebo jestli to vubec slysite.......
ja to zkousel, a je to slyset po celejch milovich.....
PS: tim jak sem zapinal to dhcp, tak sem to restnul, a smazal logy, takze pripadne dumpy mozne az ode dneska od teto hodiny...
Já se nepřipojil. Místo stejného AP mi dali mnohem starší verzi, ne 54 ale 22 Mbit (možná jim ji vrátím neotevřenou, možná se připojím s ním).
Celou neděli jsem si hrál s plechovkou, teď jdu dvě drobnosti koupit a snad ji budu moct přišroubovat zítra večer. Půjčit se mi nepovedlo nic, dost váhám koupit a zaplatit anténu v obchodě když zatím nevím jestli náš anténní sloupek není ve stínu.
........no plechovka......to neni uplne idealni antena......ale me to chodilo i na hristi na sitovku v pcmcia s interni antenou......
uvidis no.......jinak vubec nepremyslej o tom ze by jsi pouzival neco jineho nez 11mbit....nebudu se rozepisovat o problemech a duvodech, ale ver me ze stara dobra 'b' specifikace je na sireni czfree nejvhodnejsi. zapomen na prasiva kouzla 22/54 aco ja vim kolik megabit dal nez na 20m......
jsem rad, ze se to konecne pohlo o notny kus dale. Radie nevis jestli by se na to tvoje APcko bylo mozne pripojit i u nas na konci Topolove v tech novych baracich?Ono je to docela dost daleko od tebe.A nechce se mi investovat do karty a anteny, kdyz nevim jestli na takovou dalku je mozne se vubec nekam pripojit. Co si ty o tom myslis?
Notas mam taky a wifi kartu mam snad jeste moznost si nekde pujcit, ale to neni to prave orechove. Pokud k tomu nemas poradnou antenu, tak ty udaje muzou byt zavadejici.
Na ty tvoje panoramata jsem se koukal, ale bojim se ze je to opravdu velice daleko. Jsem sice ve 3 patre a okna mam na tvou stranu, ale nevim nevim. To se musi vyzkouset na miste s nejakou opravdu velkou parabolou.
Jo a Radie nebo Petre, no a jak je to do budoucna? Myslim s pripojenim do netu. Rychlost, cena, ... Mate uz nejake predstavy?
Jo a s tou VIP zona lebo cim ... tak to fakt nevim. Ale rozhodne mi to tak nepripada.
.....prip[ojeni do webu zatim zadne neplanuju. az bude otestovano ze to funguje, a bude rozumny pocet ucastniku, tak se to budto pripoji na catr (nejaky tarif tam na to maji), nebo dragona nebo adsl (pokud tu nekde je).....
zatim je to spis o pokusech a osvojovani technologie.
muzu tam naroutovat treba staticky seznam.cz nebo uplny pristup na web, ale QoS bude nastavene v absolutni neprospech WiFi a pri vytizeni bude pruchod omezen na cca 10kbit. fakt jenom na test.
pro testovani rychlosti a spolehlovosti tam bude na mem FTP par set mega na pokusny stazeni (MP3 atp).....v realu 1-5mbit vic nepocitej s pruchodnosti...spis daleko horsi.....do webu jak sem rek..10kilo....pak se uvidi.....
Přítelkyně bydlí v Rakouské. Nevyzná se tam, takže: je to daleko od AP1? Pokud si pamatuji, je tam les. Chtěl bych ji napojit, provozuji Wi-Fi na Slezské, P3, takže mohu i vypomoci (napojit celý jejich dům?)...atd.
Připojil jsem se. V rámci pokusů jsem ti ho, Radie, přepnul na bridge ke mně; (spoj vypadával a nebyl jsem schopen to večer vrátit) vrátím to snad dnes nebo to, prosím, udělej ty a 'nadávky ke mně'.
Radie, Arnoxlane. Rakouská je hned mezi bankou, za přejezdem jakoby do Mladé ale před kopcem zahneš doleva - to je Rakouská. Je ve starých Milovicích. Viditelnost tam od Radia snad bude, až si to, arxonlane, zkoukneš podle Radiových fotek a viditelnost bude jistější, šlo by u Radia buď o nasměrování antény nebo o další wifi kartu a další anténu.
Mělo by to jít ode mě vzduchem, zatím tam určitě nechoď a večer se budu snažit, jde o to zaškrtnout znovu AP místo bridge (většinou se stránka nenačte ale když to budu večer co chvíli zkoušet tak to myslím přepnu). Promiň, promiňte.
Děkuji ti. Jestli si dobře vzpomínám Radius psal že (horizont 90stup) anténu namířil na kostel. Za toho předpokladu tam někde signál bude - až to přepnu/-eme do AP režimu (snad dnes večer, to sem napíšu jakmile se mi to podaří). Zdar. :-)