xchaos
Samozvany gubernator
Team Member: MOD |
No co se mě týče, tak jsem celkem rád, že má Deu monopolní vliv někde jinde, než u mě :-) Samotná logika kombinace koordinace zabraných Wi-Fi kanálů - krátký dosah - nutnost koordinace OSPF cloudu prostě vede k tomu, že na malém území je potřeba úzce spolupracovat, a cloud Centrum kupodivu pořád ještě dopravuje nějaký CZFree tranzit, což zejména tam v centru vůbec nemusí být legrace.
Fakt je, že pořád nevím jestli ten Crusader byl od Deua skutečně koupený, nebo jestli tam bylo třeba jen nasmlouváno tolik a tolik konektivity a takový a takový poplatek za instalaci konektivity. Je pěkný říct, že za takový peníze by si to na tři měsíce půjčil jen idiot, ale jak přesně ta dohoda zněla tady stejně nezaznělo. Já třeba Crusadery kupuju na páteřní spoje, a rozhodně žádný neprodávám dál - je to vždy naše zařízení umístěné na cizí střeše. Možná se to časem bude dělat i jinak, ale zatím to prostě funguje takhle.
Jak to má smluvně zařízené Deu, to přesně nevím, ale holt si ho budete muset pohlídat. Já to beru tak, že Crusadery kupuju od Alphawave/Crusader s.r.o, nebo jak se jmenujou - tzn. stejně to často řeší spíš Láďa, Štěpík nebo Skříňák, nejen Deu - a musím říct jako celek se tahle firma aspoň snaží fungovat docela seriózně. (Ovšem obvykle to dělám tak, že o přesném obsahu nasmlouvané dodávky informuju všechy lidi v Alphawave, kteří případně termíny a ceny poopraví, pokud se ukázalo že původní dohoda byly vzdušné zámky...).