Urbanep1, užitečně jsi tam pověsil první "mission statement". To bychom měli, myslím, vypilovat, aby lidé věděli. Kdo jsme a co chceme. Public Relations. Krátké, jasné, obecné.
Navrhuji toto, a prosím o připomínky:
Otevřené sdružení NÁZEV chce svým členům v Milovicích dodávat internetové připojení za rozumnou cenu. Stojí na aktivitě svých členů, chce spolupracovat s dalšími subjekty, a inspiruje se principy freenet.
Ve starých M řešíme jaký HW. Mesh networks jsou vzdálená budoucnost. Wimax a 802.11h budou možná k dispozici koncem tohoto roku. 801.11a se v Evropě (do vyjasnění propojování s 802.11h) prý nedoporučuje kupovat. Zbývá 802.11b, g.
K úvaze tedy s výběrem HW je, jestli budeme chtít aby sí? zahrnula bezpečnostní rysy 802.11i (přijaté asi ve 2. pol. 2003). A podržet si otevřenou možnost předepsat některé rysy 802.11i pro připojování dalších adaptérů. Nebo jestli se spokojíme s problematickou a kritizovanou a dnes už asi zastaralou - levnější - (ne-)/bezpečností před-přijetím-802.11i.
HW vyhovující 802.11i je ten novější, a tudíž dražší.
Písmena b, g - pásmo 2.4. Písmena a, h - pásmo 5.7 (obě volná pásma)
V XP a MSIE6.0 se mi v Gallery zatím nenačítají obrázky. Ten web je krásnej, a chrochtal bych si ještě víc kdybych si tam mohl libovolně měnit, pouze svůj, kontakt.
To Petr Kosvanec: Texty co jsou na tech strankach se daji zmenit jakkoliv. Ja jsem nemel nic k dispozici, tak jsem si neco vycucal z prstu. Ten tvuj text jsem tam pridal, ale pokud chces, posli mi klidne emailem cele texty a ja je tam dam tak jak budes chtit. Co se tyka profilace uzivatelu, tak tu udelam. Ted mam ale tyden dovolenou, tak na nic sahat nebudu. Co se tyka te galerie, tak ty obrazky tam jsou a nacitaji se, ale ted do galerie nacitam full velikost tzn. cca 350 kB se musi nacist aby se zobrazila cela stranka. Vim ze to neni cool, ale kdyz jsem to delal, tak jsem nevedel, bude-li o to zajem, tak jsem se to snazil udelat tim nejjednodussim zpusobem jaky jde. Upravit to ale neni problem.
Pokud bude jakakoliv dalsi pripominka tak sem s ni a ja se pokusim udelat vse pro to abych ji vyresil.
...ake jo.......uz sem se dostal na strechu......dokonce tam mam misto na antenu...jednu jsem tam uz i dal.......ale nemam natazeny FTP kabel....jsem domluvenej s petrem kosvancem na zrizeni testovaciho AP....mam doma na to i 90st. sektorovku....uz skoro 2 mesice.....tenhle vikend bych to tam rad dal......bude to sedet na IP. 10.1.0.10, prozatim bez WEPu, a bude to vysilat na 1 kanale. SSID bude <Milovice TEST>. pokud tam bude WEP, tak v testovanio bude zapnut s heslem <1234567812345678123>, kodovani 128bit, v protokolu 802.11b.
koukat to bude do centra milovic, tzn. bude pokryto uzemi od balonky z tankodromu (ul mirova, baraky 471 az 474) v uhlu 90stupnu smer kostel, polarizace vertikalni. mozna ale za ostryho provozu bude horizontal.se jeste uvidi....
hodlam to spustit v patek 27.8.2004 cca dp 15.00hod.
zajemci o testovani si budou moci pingnout nebo se na ten AP primo pripojit (pokud budou znat heslo- ja ho zapomnel, vi ho petr.... )
mu budu muset jeste zavolat......uuupssssss...heheheh
OK, Radie.
Diky za telefonat. Ja prinesu uplne stejny AP v pondeli domu (kabely a zbytek uz mam) a nekdy 31/7 az 5/9 se proti tobe budu spojovat. Diky a zdar!
Petr
tak par TTD:
802.11b.
WEP - zadny
10dBi, 90stupnovy sektor,
polarizace VERTIKALNI
sviti primo ze severu na jih, primo na kostel.
umisteni na baraku Mirova 472 (docasne)
AP IP:10.1.0.10
kanal 1.
SSID: milovice TEST
testovaci HTML IP: 10.1.0.11 (bude funkcni po cca 2-4.9.2004)
pri uspesnem pokusu o otevreni by se mel objevit dialog dozadujici se autorizace administratora vyse zmineho AccessPointu.
Za pár dní se do Milovic stěhuji, takže jsem začala koukat po nějakém rozumném připojení .... a vida, hned 1. pokus přes czfree vypadá víc než nadějně :))
Bydlet budu v Mírové, v místě kde má Radius APéčko a pokud to bude možné, tak se ráda přidám. Zkušenosti s wifi sice nemám, ale přispět k dílu můžu třeba jinak.
Budu ráda když dáte vědět jak dopadlo testování a jaké jsou další plány. Do žádného komerčního připojení se mi při pohledu na nabídku nechce ani pomyslet :)
cau Miso (T) ....
no, v milovicich je to super, az na par veci ktere se daji skousnout......
k tomu AP......zatim to bezi, v logu jsem zatim zadne jine pripojeni nez od sebe nevidel, takz toho usuzuji, ze nikdo nic jeste nezkousel....
k tem komercnim cenikum....funguje tu CATR.cz. cenik maji prumerny, vzhledem k nabidce a funkcnosti. sit je relativne pomala, ale zase je to tu takovy maly, mame tu FTP s 4x120GB polem, kdo chce tak verejny IP (i kdyz vyhrozuji ze je zpoplatnej).
vnirek site je omezen na 2mbit, ven je to podle tarifu - ja mam 200kbit, a pokud nechces tahat velky data z 'venku' tak to uplne staci....akorat cena 1000 je fakt dost.....(za to ale muze spidla a jeho vlada... grrrrrr :/ )
ping je dobrej (na parbach te to nepohrbi...), navysili i konektivitu ven (melo by tu byt 4+10mbit od 2 ruznych provideru co vim) a i pres to ze spousta lidi desne nadava, tak ja jsem vcelku spokojenej.....az na ten litr co jim musim kazdej mesic davat.. hehehe
pamatuju doby kdy tu byl jen telekom, a spojeni padalo cca 5x za hodinu, takze ted je to ZLATY........ale pokusim se meze nekladou, a vytvoreni paralelni site udela jen dobre.
Tak koukám, první funkční bod, gratuluji...
Jak to vypadá s tou Mladou, Petr plánoval možnost umístění na panelákách v Mladé a případně spojení k nám..?
Jo a doporučuji přidat bod do mapy, aby vás bylo víc vidět.
Ahoj,
koukla jsem do toho ceníku CATRu. No, není to úplně nejhorší, ale že by to byla zrovna lákavá nabídka ....
Každopádně mě bude víc zajímat jak se bude vyvíjet možnost přípojení přes wi-fi. Vypadá to, že zájemců je v okolí víc než dost, takže to určitě dopadne výborně )
Jakube, spojení do Lysé z Mladé není v mých silách. Starám se nyní bezprostředně o spojení k sobě (financuji - zatím sám - to co máme ve starých Mil., a v těchto dnech se snažím připojit).