jo a taky sebou vemte kontakty na sebe , ICQ, Jabber,Nick, Email, Telefon, IP, IP sveho FTP, ID bodu na mape - proste vsechno co chcete zverejnit pro komunitu CZFree aby se zlepsila komunikace mezi nami a dostali se o kus dal
Co se deje v zabrehu?
Tento tyden - pravdepodobne bude funkcni novy sektor u Dejvyda smer sever.
Velice brzy budu k sobe "Stealth" davat vsesmer - tyden/dva. Uz mam 4 zajemce, takze to je v mem zajmu.
Spolecne s AE, mgolemem se pracuje na 2x ronja Dejvyd-AE-Filo - ale kdo vi jestli budou fungovat.
Zábřežského setkání se zůčastnilo cca 20 lidí , projednalo se spoustu důležitých věcí (a samozřejmě se mluvilo taky o blbostech - tak jako u piva ) .
Z těch důležitějších věcí se mluvilo o efektivnějším využitím lokálních ftp servrů . Také jak zlepšit komunikaci mezi uživateli. Vytvoření místních webových stránek a konferenčního serveru, kde by se řešili lokální zaležitosti provozu sítě.
Další velké téma na setkání bylo naplánovat páteřní spoje v Zábřehu a Výškovicích. Dokonce se naznačili nějaké možnosti udělat záložní spoje do Poruby. Jenom škoda že z Výškovic nepřišli všichni pozvaní hlavně ti co bydlí vedle FBI., takže prozatím nahoře ve Výškovicích ještě není dohodnuté přesné umístění spoje z FBI , ale získal jsem pár kontaktů na lidi co tam bydlí se kterýma se v brzké době osobně sejdu a domluvim detaily o umíštění techniky pro vytvoření páteřního spoje z Výškovic do Zábřehu. Ale už ted je jisté že vznikne P2P spoj Freenky-J3nda .
Další bod jednání přišel na řadu už v pozdních hodinách kdy se osobně dostavil MGolem a finálně jsme vyřešily spoj Wifitel-MGolem , který bude zprovozněn již brzy.
A o půl třetí ráno jsme to rozpustily.
Děkuji všem zůčastněným za konstruktivní přístup k věci.
Traffic shapping za pomoci CBQ bych rekl uz je dneska prekonany traffic shappingem za pomoci HTB. Ale ono to je vcelku jedno, protoze pro wifi, kde neni znama propustnost spoje, neni vhodne ani jedno. Tam se momentalne osvedcuje pouze ESFQ+IMQ a nadeje, ze nepotecou data naplno obema smery.
Bydlím přímo naproti FBI na Lumírově 9 a ze svého okna čumím přímo na střechu FBI (cca 80m). Ze střechy jsem už nafotil výhled (v případě zájmu můžu poslat, je toho 10MB) a už delší dobu koresponduju na všechny strany, že můžu zajistit umístění AP na naší střeše. Předběžně mám slíbenou podporu domovní důvěrnice na SBD. Ze střechy je přímý výhled na celé Výškovice, Klimkovice, Porubu, Starou bělou, centrum... Pokud mi někdo poradí, co dělat dál, jdu do toho...