kua, je to tak 3mesice co jsem do vas s timhle kloval a nikdo mi nevenoval pozornost.. svet je divnej.. uz delsi dobu pouzivam CF + distribuci WISP ( leaf.sourceforge.net ) - obsahuje zebru, sshcko a ovladace vsech myslitelnejch sitovek vcetne bezdratovek s PRISMem a wavemon a .. kouknete na to, myslim ze je to presne to co tu vzdycky vsichni hledali..
btw: ma to min jak 8MB - na CF jako delany a da se to upgradovat na dalku a umi to baliky z LRP
takovy prepinac, pripadne slo by to nejak pridat k te normalni redukci?
Ma s tim nekdo nejake zkusenosti?
Je to presne tak .. Ten server bude na miste kde k nemu budu mit obtizny pristup, proto chci takove reseni, aby maximalnim ukonem, ktery bude treba na miste provest bylo zmacknuti resetovaciho tlacitka ..
Pokud budu mit read only pamet na ktere budu mit vsechny dulezite knihovny a binarky a zakladni konfiguraci pak jsem za vodou ..
Bohuzel jak jsem zjistil tak zrejme zadne CF pameti nenabizeji read only mod, i kdyz ve specifikaci k CF je nejaky registr, ktery by to mel umoznovat ..
U IDE by se mozna dalo omezit zapis pomoci Write Strobe signalu, ovsem zda se, ze ten je treba pri bootu jinak ten disk nenabehne ..
No nekde jsem vycetl, ze se delaji nejake supliky na disky, ktere umoznuji write protect, takze to vyrazim zkoumat ..
To je jasny, protoze chci zaroven neco stabilniho .. veci ktery se toci maji tendenci kazit se podstatne vic nez veci ktery se netoci.
To je snad i jeden z duvodu, proc se tady o CF bavime ne?