Vše bezdrátově bez tahání kabelů to půjde těžce (a nebo to bude hodně zařízení, bude to drahé, bude to nespolehlivé).
V první fázi bych se asi snažil najít místo, odkud by se dalo pokrýt vše (např. vysílač s všesměrovou anténou někde na/ve stodole příp. na D1, tam ale zase bude stodola stínit směrem na zahradu). Obecně asi nejlepší řešení je mít více APček připojených kabelem k nějakému domácímu routeru.
Různé zázračně "silné" wifi routery s velikou anténou, wifi repeatery a podobné nesmysly většinou příliš nefungují, bývá to pomalé a nespolehlivé.
Děkuji za odpověď, já se asi špatně vyjádřil, ale tak jsem to myslel. Že bych měl např. 1x AP pro D2 a druhé AP pro zahradu. Jenže na jiném foru mě zdrbli, že je to "prasárna", že vytvářím zbytečně další podsítě. Tak já už fakt nevím :(
Já jsem taky o vytváření další podsítě nic nepsal, psal jsem o více APčkách připojených za domácím routerem. Takže:
- doma budete mít nějaký wifi router, do jeho WAN portu povede kabel od poskytovatele, na jeho WIFI (kterou nazvete třeba Mdoma) budete mít mobilní zařízení připojená když budete v domě (to tak nejspíše dnes již máte).
Dále do vhodného místa umístíte AP (ne router, pokud použijete router tak ho musíte správně nastavit - IP adresu mu dáte jen kvůli správy, vypnete v něm DHCP server, připojíte ho LAN a ne WAN portem...), nazvete ho třeba Mvenku. Takto budete mít vše v jedné podsíti (na stejném rozsahu IP adres). Díky odlišným názvům sítě můžete snadno rozeznat na který vysílač se připojujete a jaký máte z kterého signál.
Já bych asi na střechu D1 zkusil dát Nanostation Loco M2 (nebo podobné zařízení určené ven a napájené po UTP) a zkoušel bych dosah - to je asi jediné celkem levné a jednoduché řešení. Pokud by takové řešení nestačilo, tak bych začal natahovat kabely (u mě nejspíše průvěs optikou mezi D1 a stodolou a potom možná i mezi stodolou a D2), nějaké vnitřní vysílače v D1 a D2 a venkovní vysílač na stodole. Mě by totiž ta optika vyšla asi levněji, než řešit rádiové přeskoky mezi budovami...