hmm .. koho jsem vlajkonos ? ... mohl jsem byt klidne Vasim klientem .. ale vzpomente si co miracle predvedl ... (jeste doba p. Krause) .. ja se tu nehodlam poustet do debat stylu co je lepsi atd ... kazdy si proste neco osaha a libi se mu to nebo nelibi ... to uz tak je ... ja beru stejne desitku jen jako mezi stupen pred placenym kmitoctem .. takze se kolem toho nehodlam moc rozcilovat
- development
- freenet, education
Trochu jsme s p. Kusnerem pocitali. Jete anteny uz pry nejsou, zajemci o 10Mbit uz je rozebrali. Skoda. Protoze pocitejte se mnou. Ceny velmi zhruba vcetne DPH.
ODU+IDU 10000Kc
antena-1 10000Kc
antena-2 10000Kc
-----------------------------
spoj za 30000Kc
Kdejakej 5Ghz spoj ma dneska lepsi propustnost a ani FD to dost casto nezachrani. Vzhledem k cene anten je tenhle spoj zajimavej na mista, kde v tuhle chvili 9.6Mbit realne staci a kde i do budoucna planujeme 10Ghz. Rekneme do roku-dva. Nikomu se nechce sundavat a ladit anteny. A prechazet z pomale desitky na rychlejsi ale jinak horsi petku asi neni to pravy orechovy. Zatim me nenpadlo kde by takove misto mohlo byt. 10Ghz do budoucna urcite nebudeme davat nekam kde tedko neni vubec nic a kde by tech 10Mbit stacilo, to by byl drahy spas. Standartni male koncove APcko nas vyjde vcetne 5Ghz pripoje kolem 10 000Kc. S timhle spojem tak 36000Kc - to se nevyplati.
V uvahu pripada nahrada stavajiciho 5Ghz spoje. My 5Ghz nahrazujeme zatim spis kvuli kapacite nez kvuli ruseni. I kdyz ruseni a tyhle problemy uz taky vystrkujou svoje ruzky. Kdyz to ted jede 2.2Mbyte realne a obcas to zazlobi a pada dolu, tak nahradit to stabilnima 10Mbit neni uplne moc dobry.