> Předpokládám, že si klidně můžeme tykat ne?
Určitě.
.....
> Mimochodem Konečného nám. je Tivoli.
Ano to vím. Od nás to je za kopcem. Ale Petr Švestka staví AP
na Jiráskové a z Tivoli by mozná měl podstatně lepší dosah.
> Na Květnou máme proti sobě dvě antény 24 dBi, protože ten na
> Květné na mě nevidí, jelikož má v cestě kus baráku souseda.
> Jinak na Květnou je to kousek proti možným 10 kilometrům ne? :-)
> Kvalitu spoje nejsem schopen posoudit. Asi dobrá když mu to běží ne?
Se dvěma směrovkami proti sobě to asi problém není. I když ve
městě bych pro vysokou úroveň rušení s nějakými 10km raději
nepočítal :-)
> Mám dvě Conifery.
Fajn, pravděpodobně se časem přihlásíme.
Jirkovi Šímovi se moc omlouvam, ale dneska to fakt nestiham:(....dame rec zase nekdy na ICQ.
Co se tyce testu na Zmatika, myslim, ze spoj je zatim dostacujici...upravil jsem trochu vysilaci vykon na hranici GL, takze ted by to mohlo byt rychlejsi(mel jsem nastaven pro sichr o 1dB min ale zjistil jsem, ze ta antena ma o neco slabsi zisk, takze se to vyrovna). Co se tyka povetrnostlich podminek tak ty kupodivu nemaji zadny vliv...v zime, jak tak srtasne chumelilo, ze bylo videt tak na 2metry dopredu jely vsehcny spoje naprosto setejne, jako za jasneho pocasi. Ani velky dest ci podobne rozmary pocasi zatim signalem nezahybaly. jakmile bude potreba vetsiho traficu pres muj AP dale, udelam vyhrazene AP se smerovkama a pojede to vpohode. Zatim neni potreba.
Ten vas router klidne nechte jet 24/7 at se poradne zahori.Apcko to vydrzi :-).
To asi nebude tak hned. Anténu zatím nemám napevno nainstalovanou a hlavně nemám dostatečně dlouhý kabel. Ten co mám je krátkej. Budeme muset koupit delší. Takže nevím, jak dlouho to bude trvat. Snad ale co nejdřív.
Shpenat
My používáme všichni 75 Ohmový komerční vnější kabel co mají na Jakubském náměstí a je to v poho
Nejsme přece milionáři, jinak bychom měli jiné připojení :-)
Takovej kablik, jako mas ty, je pouzitelnej, na kratkou vzdalenost, kde neni zadny velky ruseni a neni proto potreba kazdy dB zisku. Treba na propojeni pro nejblizsih 100 m si myslim, ze je dostacujici. Bohuzel nevim, jakej ma 75ohm standartni antenni koax stratu na 1m delky. Ale asi vic, nez 0,25dB.
Najdi si to. Někde tady je vlákno s názvem super koax a tam jsou o něm údaje. Tuším, že má útlum 0,35 dB/metr. Já ho mám například 17 metrů a dělám spoj na několik set metrů a to na sebe nevidíme.
Už jsem tady psal jak je tan kabel výhodný a proč a nechce se mi to opakovat, protože tuším, že je to zbytečné
Bydlim v Masarycce na Bileho a potreboval bych vybudovat mikrovlny pripojeni s domem na Moravskem namesti. Mam zjistenou primou viditelnost (fotky). Odhaduju ze je to tak 3 km.
Sam ale nemam zkusenosti s temito vecmi a tak bych potreboval najit nekoho, kdo by mi pomohl toto spojeni vybudovat. Pripadne, kdyby si nekdo rekl cenu za kterou by tuto vec provedl komplet
Jestli se nekdo takovy najde, dejte vedet.
Budu vdecen i za jakekoliv rady nebo kontakty na nekoho (treba i firmu) kdo takove veci dela.
No je to rozdíl ale když si uvědomíš, že na 10 metrech ten rozdíl dělá jen 3,5-2,2=1,3 db a na 100 metrech to dělá 13 dB, což je jen o málo víc než rozdíl v zisku mezi biquadem a slušnou "parabolou", a znovu si uvědomíš, že teď už je to na 100 metrech délky, tak .....
Nevím teda o čem je tady řeč.