Ach jo - tyhle linuxovi guruove proste nejsou schopny rozchodit zadny normalni desktopovy aplikace ;-)) Nam to v Labs na vsech compech s 3D grafarnama normalne chodi - stejne jako nam tu chodi Descent 3, Parsec, OpenGL plugin do XMMS, Universe, a vsechny dalsi OpenGL veci... lidi, co si normalne instalujou RedHat 7.3 nebo Mandrake 9 asi vubec ani netusi, co mas vlastne za problem ;-)
A nemysli si xchaosi že bych si to z toho kódu neuměl reverseengineerovat jakou implementaci OpenGL ten program potřebuje a zkompilovat si to. Zkompiloval jsem si tu celej Linux na prázdnej disk včetně kernelu, GCC, glibc a XFree86 pomocí GCC3.2 se zapnutejma optimalizacema přímo na míru procesoru kterej tu mám. A jak fungujou dynamický knihovny a kompilátory taky vím a ten program bych celej od začátku uměl napsat taky, a to i i bez OpenGL a běhal by rychlejc (viz můj grafickej kód do Linkse kterej chodí pomalu i na holícím strojku). Ale já jsem vývojář od toho abych vyvíjel užitečný věci a ne abych opravoval chyby co nasekali ve svých produktech ostatní vývojáři kteří ani nevědí, že velice podstatnou součástí produktu je specifikace v jakém prostředí je zaručeno, že produkt bude chodit.
Já jsem tam nic takovýho nenašel, což se interpretuje tak, že
je zaručeno že to bude chdoti v jakémkoliv prostředí, ale mě to tu nechodí, takže to je chyba programu.
Ve vztahu k 3d ortofotomapě CZFree.NETu jsem uživatel a nazdárek kašpárek. A jestli tu mám Linux From Scratch 4.0,
Redhat, Mandrake, SuSE nebo 1000 jinejch distribucí je z tohohle hlediska naprosto irelevantní.
2Clock : Usuzuji, že ti chybí GLUT a to i bez reverseengineeringu . Myslím že tu oto psal, že není žádnej expert (je fakt že knihovny který jsou ke zkompilování potřeba tam hodit mohl ale co naděláš), takže tvoje rozčilování je trochu ve stylu rozmazleného dítěte (sorry clocku ale takhle mi to připadá..). Možná si měl radši oto nechat ten prográmek pro sebe a třeba ty bys časem udělal lepší a rychlejší (nebo taky ne a nic by tu nebylo a nebylo by se o čem bavit - což by ale zase nebyla žádná legrace).
Hlavne v klidu - zadny rozcilovani. Skoda kazdeho guru, ktery reaguje byt jen lehce povysene ci ironicky. Tak vznika povest o uzavrene nesdilne az namyslene linuxove komunite.
Primarni zajem psat i pro linux je uzitecny, podporujme ho a pomozme. Nedusme. Dekuji.
07.12.2002 v 21:33
zubodravec
07.12.2002 22:20
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
()
Smankote lidi, pokud neco kompilujete na RH nebo MDK, tak musite mit nainstalovani DEVEL knihovny, jinak vam to nepujde zkompilovat ani kdybyste meli nainstalovany vsechny binarni baliky distribuce.