Cau, prosim o radu. Mam tady starej 900AP+ B revize (kupovany jako GWAP-300). Kdysi davno sme ho preflashovali na d-link 2.5. Pak mu shorel zdroj a nikdo na nej rok nesah. Ted ho zkousim rozbehnout (dal bych ho pointovi), ale kdyz ho zapnut, tak se na nej nejde dostat, wokna jenom pisou, ze se pripojuje/odpojuje, coz je videt na LAN Led, ktera chvili sviti a chvili ne. Pri resetu delsim asi 5s se dostane do modu pro Firmware Upgrade, byl na 192.168.1.1, kdyz sem do nej nalil FW z d-linka (2.5), tak se prehodil na 192.168.0.50, ale stejne jede jenom stranka /upgrade.cgi. Zkousel sem to i pres TFTP, bez zmeny. Jak udelat napr. ten fullflash, prohledal sem forum, ale nenasel. Co dalsiho by pomohlo? Diky Xor
bacha, ten muj FW neni urceny pro starsi d-linky (FW 2.XX - revB), maji jiny CPU... jinak to co rikas je asi nejaky problem se zapisem do flashky nebo tak neco, to se takhle tezko rika... Co tam nahravas musi byt fullflash - je na ftp.dlink.de - nazev: dwl-900ap_firmware2.55.zip (uz nevim kde tam presne je, ale je tam nejaka rozumna struktura adresaru).
No, vypada to ze pri bootovani FW se neco nepodari nahodit a APcko udela opet SW reset a tak furt dokola. Presne tohle se mi stalo kdyz jsem blbe upravil funkci na inicializaci wifiny a po starutu to hned zase udelalo restart... Treba je chyba prave v ty wifine. Jedina vec jak se da zjistit co se deje je mit zapnutej syslog, ale to se ti nemuze podarit zapnout kdyz se to takhle cykli...
Jinak vcera jsem tu kuchal DWL-900AP+ (RevB) protoze je asi blbe naflashovany a zjistil ze tam odesel ten stabilizator (asi) - leze do nej 5V a ven jde 0.7V... Uvidim jestli nabehne kdyz mu dam spravnou stavu...
tak som instaloval r00t's FWmod v0.1.1 (neviem ci uz je nejaky novsi) na dalsie spoje.
Jeden bridge na 3 km, prisiel som na nasledujuce zavery: pri nastaveni Long preamble je rychlost spojenia cca 850 kBps, pri nastaveni Short Preamble (5.5+ using PBCC) na oboch koncoch spoja rychlost vzrastie na cca 1100 kBps a drzi sa relativne stabilne, pod 1000 neklesa, pricom ping vzrasta na max 30 ms, pri plnom zatazeni.
Dalej som fw nahodil na vsetky AP aj klientov, a musim povedat ze dupy takmer uplne vymizli. Maximalna rychlost pri Klient <---> AP <--->Klient je niekde okolo 500 kBps
Graficky odstup signal sum, sa meni kus od kusu. Neviem od coho to zalezi...
r00t.cz: Neslo by udelat jednoduche shapovani? Tj. max propustnost up a down?
Pripadne automaticke nastaveni? Ze se v bridge obe strany dohodnou a udelaj test propustnosti a nastavej max propustnost v obouch smerech na 90-95% aby zbytecne nevzrustala latence a sit tutiz neoscilovala?
Dobrá zpráva je, že už neDUPuje. Bohužel tu máme nějaký problém, rušení, voda v konektoru, odejitá výstupní část dlinka či kdovíco, fakt nevím.
Musel jsem pokusně nastavit dlinky na 10 dBm (+24dB andrew-kabel), aby se to vůbec jako bridge linklo. Kupodivu na linknutí AP x klient stačilo 0 dBm.
Ve světlých chvilkách to jelo na jednu stranu přes 900 KB/sec, opačně to bylo dost ubohé. Měnil jsem kanály, nakonec jsem se dostal tak něco okolo 300 - 500 KB/sec.
S FW to ale asi nemá co společného, spoj přestal DUPovat, jen ten PL zůstal.
Jinak momentálně mám zelenou čáru tak okolo 72 (80) a červenou 16-64 (0-32) v grafu. Pokud tam něco pustím (ping -f), tak jde červená dolů, ovšem občas vylítne i přes zelenou.
Jaké máte hodnoty vy?
Doplněno:
roote, nedělal jsi něco s nastavení Fragmentation a RTS Threshold ?
Když změním první na něco jiného než 2346, tak se ten spoj nelinkne a když druhé, tak je to bez efektu (spíš to jen zhoršuje).