Tak už se pomalu schyluje ke konci měsíce, což znamená jediné... je třeba začít myslet na "pravidelnou schůzku #2".
S několika lidma jsem mluvil o minulé schůzce a hodnocení je většinou kladné. Jak se ukázalo, schůzka je dobrým místem pro setkání lidí, předání informací. Velmi důležitá je taky pro nováčky, kteří si tak najdou nejakou zkušenější osobu a přiblíží se tak stavu "connected".
Schůzka tohoto typu je naopak NAPROSTO NEVHODNÁ k projednávání masovějších záležitostí.
Poslední schůzka byla v Panoramě, což je PORUBA. Pro druhou schůzku navrhuji buď restauraci u Havránka (mgolem, xlibor to budou mít kousek a snad tam posílají i signál), případně již jednou využitou zlatou rybku.
Nyní se hledá osoba, která se ujme organizace (dohodnutí v restauraci, navedení účastníků...).
Zároveň bych byl rád, kdyby se zde objevily vaše názory k tématu pravidelných schůzek... První schůzka byla krokem do neznáma a osobně navrhuji, a? dáme této aktivitě šanci a počkáme po třetí nebo čtvrté schůzce. Poku i na dalších schůzkách bude vysoká účast, má to cenu a musíme tuto aktivitu podpořit.
Zapoměl jsem, takže ještě dodávám: první pondělí v měsící tentokrát vychází na 1.12.
Toho 1.12. by mi to predbezne vyhovovalo. Misto taky vyhovuje (jsem 750m od xlibora). V kolik se to schazi - v 17:00? A jak dlouho to tak trva?
Rad se pobavim o budovani zabrezske casti - mozna uz budu vedet i presne pocty lidi, kteri by se chteli pripojit ode me z baraku.
to rsaf - nejak nerozumim tomu, co jsou to ta masovejsi temata - patri do toho IS (tusim ze jo , mapovaci system a ty mapy pro nej? Kdyz jsem videl, ze tam budes ty a ze tam bude Shake a qwartass, ... (coz vcetne me dava ukazkovy vyber lidi, kteri maji na IS a mapu odlisne nazory) tak jsem predpokladal, ze bychom se mohli pobavit aspon o tom mapovacim systemu - vidim ale ze to skonci asi u nejakeho rastru (ted uz asi georeferencovaneho) a ze se asi jen trochu zoptimalizuje ukladani dat a ksich te aplikacky a ze do vetsich akci nikdo nebude chtit poustet nebude (budu na to samozrejme reagovat pozdejim v prislusnych threadech - ted nestiham). Tak co pobavime se o tom tam? Nebo se to necha na nejakou separe schuzku - aspon u toho IS by to asi nebylo od veci.
Pokud jde o ostatni temata - byl bych moc rad, kdyby se ostatni podelili s dosavadnimi zkusenostmi s inet gatewayma. Hlavne mi jde o ty co to maji udelane na ADSL, ale rad si poslechnu i Shaka jak mu slape ta jeho.
Pobavi se samozrejme muzeme o cemkoliv... to, že to není pro masovejsi temata myslim asi tak, ze schuzka neni nijak organizovana - nezko se da projednavat tema, do ktereho by chteli mluvit vsichni - ale mužeme si ctyri sednout bokem ke stolu a dohodnout se... Proste nabiti nazory z fora si sedneme a nejak se dohodneme - protoze u aplikace typu IS se neda delat velke jednani s desitkami lidi, ale musi e o tom byvit pouze a vyhradne osoby, ktere jsou ochone podilet se na jeho zniku a majik tomu predpoklady... Napadu mame vsichni spoustu, ale najit nekoho, do koho to nahustime a on to naimplementuje a jeste za to nebude nic chtit to asi bude neresitelny ukol.
Asi se uz opakuju.... proste schuzka ma pomoci lidem k tomu, aby se OSOBNE setkali ti, co se jinak nesetkaji. Vzajemne se poznaji a mohou tak navazat spolupraci. Taky je dulezite, ze NOT CONNECTED uzivatele se setkaji s desitkami CONNECTED uzivateli a mohou zjistit jak sit chodi, co nabizi, jak jsou spokojeni. Take si najdou zkuseneho poradnce... To co se na ICQ probira pul hodiny se ustne da vyresit za 5 minut a mnohem prijemneji.
Už se těším!!! U Havránka mají prima pivo, jen ještě nevím, jak se tam dostanu. Asi se zeptám Mgolema, onehdy jsem mu volal a přistihl jsem ho, jak kupoval jízdenky v automatu, tak určitě bude vědět, jak se cestuje autobusem. Já už tam asi s MHD netrefím.
Kdysi tam jezdila z Poruby 36,47 a 7, platí to ještě?
To _rg: Jak dlouho to trvá? Já z Panoramy odcházel v 22:15 a asi šest lidi (včetně děvčat ze Zábřehu) tam ještě sedělo.
BTW, děkuji všem za to, ze v Panoramě každý zaplatil, ten plot na lístku byl neuveřitelný! Nezůstali jsme tam nic dlužni, a to je důležité....