nezodpovedel jsi vsechny dotazy (insmod/modprobe),
jak Ti mame poradit??
2)
pokud umi distribuce depmod, zadej
# depmod
pokud se nevypise chyba (nerozpoznane symboly),
jsou zavislosti mezi moduly v poradku a staci pred
modulem zavest zavisle moduly - nevim, jak se zjisti
presne zavislosti, kazdopadne ja zavislosti vzdycky
odhadnu z chybove hlasky pri pokusu o zavedeni modulu
pokud se vypisou nerozpoznane symboly jiz pri depmod,
je neco v neporadku v souhre modulu a jadra nebo modulu
mezi sebou
Tak depmod to distro neumi (depmod: not found), ale
asi se na to vykaslu. Mam jeste dost 3c900, ty chodi a realtek 8139D stoji 160Kc, tak proc se s tim otravovat. Skoda ze tyhle sitofky uz nejsou podporovane ve WinXp, sly by pouzit aspon u klientu, ale dneska ma kazde ty XP. No kdyby nekdo chtel 3c509.........
ja vim ze je to jedno z toho nejlepsiho co muze byt, na jedne siti mame delku segmenti kolem 150m a jedine karty ze katrymi to chodi 100procentne jsou 3Comy.
No neco pouziju u klientu, teda tech co maj 98 a jeden volny ISA, ale i tak jich kolem 10 zbude. no ja bych je klidne prodal ale spis vymenil za jine (trebas i ty 8139C nebo D)
Tak ta 3c509 uz jede - problem byl ve dvou modulech 3c509.o. Jeden byl v adresari /modules/2.0.36/net/3c509.o a druhy byl v adresari /modules/3c509.o.
Ten prvni zpusoboval ty chybove message, ten druhy nabiha v pohode (7 rebootu prezil, tak to snad bude OK). Predpokladam ze ten prvni je stazenej z
leaf.sourceforge.net (stahoval jsem ho jako prvni a tyhle chyby me to hazelo hned) a ten druhej byl stazeny z czfree fora a s tim to opravdu jede. Karta nesmi byt
PnP, musi se zadat natvrdo IO a IRQ, nejlip pomoci te DOS utilitky.
Zkousel nekdo pptp spojeni ? stahl jsem nejake pppd.lrp a pptp.lrp a pokazde se mi vrati hlaska, ze jadro neni zkompilovano s podporou nebo ze neexistuje ppp.o.
Nejak jsem nikde nenasel zadny "what's new" dokument - existuje neco takoveho? (i kdyz mi se stejne nechce preinstalovavat moji starou verzi nekdy z jara, kdyz docela spolehlive funguje)
Jedna malickost: ntop se snazi ve svem webovem rozhrani (port 3000) ukazovat obrazky jako router.gif atd ... bohuzel ja tam vidim jenom krizky. Neni to sice nic zavazneho, ale moc pekne to taky neni - nemate nekdo nejaky tip? dik
Nechodi mi ssh a netusim proc,vse sem nastavil jak zde bylo popsano a putty stale hlasi connection refused.Poradte napr. jak zjistim jestli mi bezi sshd a kde co jeste zkusit zmenit?