ahoj
2Calibos:
Co se týká "HW": Kabel H155 je pro klienty zbytečný luxus - 20kč /m, útlum 0.5dB/m . Klidně běž do těch 75Ohmových kabelů. Pokud nebudou mít v obchodě belden H125, H128, Tak by to měl být " venkovní koax pro satelity"
cena do 10kč/m, útlum kolem 0.35dB, ohebný je dost. Akorát pro průměr 7 mm neexistuje N konektor (obalujeme ho izolačkou na průměr 10mm)
Pigtail : chtěl jsem napsat autocont, ale nemůžu ho najít v ceníku
byl to Micronet C920B-1, pigtail 1m, cena kolem 220 bez DPH, katalogové číslo 52608272
měli i 30cm pigtail asi o 10 kč levnější. obvykle ho na druhý den měli.
mám problém. Hardwarovemu AP, který neměl konektor pro externí anténu jsme sebrali jednu vestavěnou anténu a připájeli pigtail. Ale nejede to nyní dobře. Pokud nejedu na plný výkon, AP na druhé straně mě "neslyší". když snížím výkon o 1 dB, tak ztrácím spojení. nenapadá někoho, kde by mohla být zrada?
Pripojenou anténou to není. At připojím jakoukoliv anténu, je to stejné.
Tu nejsou zadni zaskodnici, vetsinu lidi znam,tem co se pripojuji dela problem dat do kompu PCI kartu.
No SMC se tvari jako dobra firma, snad ta kritika nebude ta zla, chtelo by to kontaktovat toho typa, zrejme to rozjizdi na stejnych vyrobcich jako ja.
Yenik:
Ad HWAP: ono, podobne funkce, jake mas k dispozici na linuxu, ti nektere HWAP nabidnou taky. problem je v tom, ze takto vybavena AP pod 8000 Kc nesezenes. Ta v cene kolem tri tisic sice umi delat AP, ale vetsinou taky nic jineho.. a i to muze byt znacne problematicke (viz tvuj link :)
Ad Linux: systemove zalezitosti nedelam na linuxu dlouho, ale co vsechno jsem se na winech ucil nekolik let, na linuxu jsem zvladl za par mesicu ci dokonce tydnu. Jak rika kamarad, v linuxu, at mas jakykoli problem, muzes ho v konecnem case vyresit. Duvod je ten, ze mas ke vsemu spoustu howto, zabyvajicich se ruznymi detaily a vetsinou znamych a popsanych problemu, v horsim pripade mas jeste k dispozici zdrojaky, takze muzes hledat problem az v jadru pudla (coz nikde jinde nemuzes).
RadekPV: neni problem v samotnem zarizeni? kdyz rikas, ze antenou to neni, fungovalo AP vpohode i pred upravou? To zarizeni ma antenu jednu nebo dve? kdyztak zkus tu druhou vypnout, jestli to jde..
Calibos: cim mene toho umi tvi klienti, tim vice prace budes mit ty. na to nezapomen!