2frodo:
Nevim co znamena ne tak uplne komercne.
(bavme se jen o inetu - abychom dodrzeli smer vlakna)
(chci se jen informovat)
Samozrejme ze garanci po wifi nelze realizovat, to si doufam kazdy uvedomuje. Ja jen chtel vedet jakou vyhodu (jestli) ma inet od T. narozdil od inetu sdileneho komunitnim zpusobem?
Nechci se navazet do (ne tak uplne) komerce, jak si rekl: dal si k dispozici sluzbu a kazdy se muze rozhodnout zda ji chce vyuzivat ci ne, tak to ma byt.
Takze otazka: Pokud neni nekdo spokojen, at si zaridi vlasni tok do inetu. Muze T. rici proc by to nemel delat a proc je to u nich lepsi?
antonin: jo to se mi stalo jiz dvakrat z celkovych dvou pokusu:-) Zavolej jim na telefon uvedeny na strankach TN a oni to dohledaji a pridaji. Musim rict ze ty lidi na tom telefonu jsou velice slusny, jenom by bylo pekne, kdyby vsechno fungovalo a nebylo nutne jim furt volat:-)
Ta funkce jak navrhujes by byla dost uzitecna...
Volani jsem se snazil co mozna nejvice oddalit, jelikoz bych se nerad dozvedel jako minule, kdyz jsem nahlasoval nejaky problem, ze uz na tom delaji a kdyby je porad nezdrzovali telefonaty nahlasujici zavady, tak uz by to bylo davno hotove...
hehe:-) Zrejme maji thundernetaci jiste problemy s chapanim vztahu klient-dodavatel:-) Ale verim, ze se to casem nauci, sluzby maji promakane, treba to prepinani tarifu behem dne je fakt super ficurka, vypinani, zapinani, ci prepinani tarifu dle libosti... Byla by skoda, kdyby neuspeli jen kvuli spatnymu marketingu...
Opakuji, ze kdyz jsem jim volal tak byli vzdy velmi korektni, to zase jo...! Asi se rychle uci:-)
Delší dobu zde také probíhala diskuze o možnosti připojení se na CZ Free.NET z Vinoře. To je z části již vyřešeno, Sammel už budu je AP, zatím jen v testovacím provozu. Přesto bych se rád, zeptal, zda mi někdo z Vás může poskytnout informace o možnosti připojení k internetu přes CZ Free.Net a jaké jsou podmínky. Zajímá mě cenový relace, propustnost...představoval bych si tak 128kb/s-256kb/s a ceny za měsíc. Může někdo poradit?
Virnik
to antonin: definice breeze je bombastická, na druhou stranu, je nutné poznamenat, že breeznet je přeci jen k tomu pásmu šetrnější než, DSSS, šířka pásma které breeznet používá je 3MHz, DSSS používá šíři pásma až 20 MHz, takže je otázka která technolgie je víc prasečí. hlavním důvodem proč se breeznet nepoužívá je jednak cenak a jednak malá přenosová rychlost. Osobně si myslím, že to je geniální technologie, jak bylo výstižně poznamenáno je to tank, který projede téměř všude. Pokud si myslíte, že breeznet ruší vás, tak si uvědomte že i vy rušíte breeznety a to mohem hůř než oni vás.
Pokud to vyjde, budu do pristiho tydne na siti. ale chci jeste vedet jednu vec: jaky typ konektoru potrebuju? Antenu jsem si podle navodu ukuchtil, nic tezkeho. Jedna se o ten BiQuad ci jak se jmenuje. Ale jake konektory potrebuju k sitovce? Jake konektory mohu pouzit pro spojovani Koaxu? please, poradte...kde se daji koupit, za kolik, atp.