Tak sem byl na tom OpenWeekendu. Byl sem tam v nedeli dopoledne na přednášky IPv6, Bezpečnost Wi-Fi sítí a CZFree.net. o CZFree sem se dozvěděl že Deu by chtěl rozdělit celej CZFree na podsítě (cloudy) které by byly spojený do virtuálního netu pomocí BGP.alespoň takhle sem to pochopil. Každej cloud by měl mít vlastní adresní prostor zatim s neveřejnýma adresama a Deu jedná o IPv6 prefixu aby bylo vidět dovnitř. Zatim to chce zavést v Praze ale na nás taky myslí.
Jinak sem se dost pobavil při přednášce obezpečnosti Wi-Fi, i když nás, jako otevřenou sí? tohle téma trápit nemusí ale pro ilustraci:
dotaz z publika-kdyz teda jde WEP(šifrování přenosu) prolomit, jak dlouho můžu klidne spát kdyz ho zapnu
odpověď- tak dvě -tři noci
přednášeli to dva maníci ze slovenska a byla to podle mě nejlepší přednáška za dopoledne. Deu mluvil spíš jako politik, kloudnou odpověď z něj musel clověk spíš páčit. Jinak když budete mít nějakej dotaz , pošlete mi PMko.
Pokud vazne uvazujete o pripojeni k internetu staci se zajit optat na Stochove do kramku s PC co je dole pod kostelem. Tam vam zdeli podrobnejsi iformace o planovane misi.
Ahoj vsem
Prestehoval sem se, uz nebydlim nahore na kopci, a vyhled sirokodaleko uz taky nemam. Zato sem nasel stranky SlanyFREE.net a na nich v sekci kontakt mail na dva lidi co jsou odpovedny za kacici. Pokud tohle forum jeste sleduje nekdo ze stochova, dejte vedet jak, kam a za kolik se da k vam pripojit, na stochov vidim krasne (od kacice) a uz si skoro kupuju sitovku.
BTW: zaslech sem ze v kacici je sit nekde okolo vojenskejch bytovek ale nic blizsiho nevim.
Zdravim Sroub
No už před asi 2 roky jsem uváděl že první ap v NS je funkční stačilo si nechat vyhledat tady třeba nové strašecí a spol. Většinou jsem někde přispíval. Email tam je stačí napsat. No nevím mě se klfree nezdá jako komunitní sí? ale to je asi jen můj dojem podpořený setkáním s japanem. Ani nebylo třeba a více méně jsem věděl že chce klfree změnit na komerční subjekt což je dost neslučitelné už jen s názvem ale halt chceš si udělat sro a pak akciovku postav něco na dobrém jméně a získát kapitál na to - založ si os. No a node tam je to je fakt 3 maily maperum a nic .. tak jsem to vzdal .. to bylo asi tak před 8 měsíceme. Nemáme žádné komise pro komise. Je nás sice více méně 300 ale většinu práce dělá asi tak 3-5 lidí. Ale domluv se na mailu pokud chcete kooperovat a koordinovat využití kanálů. Tak hodně štěstí. P