DHCP na klientském AP nezapínat, DHCP na tvojem AP nezapínat, nastavit adresu klientského AP ručně.
Ta adresa je tam jen na administraci. A jde adminitrovat pouze po kabelu, přes wifi ne.
Na klientském ap nastavit jako gateway IP toho routeru,.. ale neni to nutné,... řekl bych že je to tam jen na okrasu. Myslim, že to používá klientské AP, když hledá nějaký DHCP server pro sebe tak kouká po gateway, jestli tam neni DHCP.
Na klientské sí?ovce povolit dhcp a skusit jestli mu tvuj DHCP server který je za AP, přidělí adresu,. Pokud to nejede tak na sí?ovce nastavit ručne.
Na klientské sí?ovce už MUSíŠ nastavit gateway, APčka jsou transparentní takže se to chová jako by ta klientská sí?ovky byla připojena kabelem do tvojí sítě,..
IP adresy klientského ap a klientské sí?ovky musí být ve správném rozsahu a se správnou maskou, aby byli vidět pro ostatní počítače v tvojí síti.
taaaakze: na klientskem ap jsem nechal 192.168.0.50 gw zadnou na klientskym lan adapteru jsem nechal pridelovat ip od dhcp, ale nic jsem neobdrzel. Pokud zadam rucne ip, ktere bych byval byl dostal od toho dhcp, tak to take nejde...
Ovsem pokud udelam totez u klinta (wifina + antena) tj. nenecham zadat ip od dhcp, ale zadam rucne ip adresy, ktere dhcp server rozdava, tak mi to take nejde, to znamena mam spatne nastaveny router, ktery routuje jen klientum, kteri dostanou ip od dhcp, tem s natvrdo nastavenou ip (prestoze spravnou) neroutuje nic...
Nejake dalsi rady?
dekuji vsem, co se mym problemem zabyvaji. Krabat.
jeste jsem zapomnel dodat, ze na materskem ap mam zapnuty mac adress filter, ovsem v nem jsou povoleny i mac sitovky i mac apcka a i kdyz ten filtr vypnu, tak to neslape, takze to je asi informace irelevantni, ale jen pro uplnost...
Krabat.