Ahoj, podruhy mi dneska vytuhnul router a absolutne netusim proc. V hotsaniku jsou bily mezery u vseho, ve /var/log/ messages a kern.log nic podezrelyho neni. Kdyz se to stalo rano, tak jsem na pude pripojil monitor a ukazala se cerna obrazovka - nereagovala na zadnou klavesu.
Vypni si screensaver, pokud mašina vytuhne a má zatměno, tak už neodetmí - jinak by na obrazovce zbylo co se stalo.
Jo, a pokud to nepomůže, tak pak zapnout konzoli na sériový port, tam už to ty hlášky pošle určitě.
(Samozřejmě, pokud jde o HW problém, třeba zaseknutí nejaké PCI karty z důvodu statické či jiné elektřiny, tak se nevypíše nic a počítač prostě ztuhne a už s tím nikdo nic neudělá kromě vypnutí a zapnutí. Watchdog a reset snad, ale těžko říct. Taková karta totiž 'zalehne' PCI sběrnici a pak už si po ní nikdo nic nepošle. V tom má PCIe výhodu - každá karta má svůj samostatný kanál.)
co se plánuje za rozšíření Jipe? Já že bychom chtěli přehodit link na Jipe od Ducha ke mně, ale ještě lepší by bylo jeden přidat a nechat redundanci ...
tak na Hapri byla mise neuspesna. Doma na stole mi to chodi OK. Takze sazim na napajeni, je tam UTP 12m, zkousel jsem POE pasivni, origos Alix zdroj, grub se nacte, dal nic. S aktivnim POE Ovislink to dela totez, zdroj 48V, 500mA. Pocitam, ze to proste neutahne zdroj, origos Alix zdroj ma 12V a 1500mA. Jeste zkusim doma na stole napajeni s UTPckem, ale jinak asi koupim zdroj 24V 2A v GME, smejdi chtej 500kc a nahoru dam stabilizator 7812.
no, 2A po UTP už je docela maso, a pokud ten board má spotřebu přes 1A, tak i ta 7812 bude potřebovat pořádný chladič. To už bych tam radši dal něco jako LM2576HV a na straně napájení do toho pustil 60V.