Abych se oriznal, delam ve velkoobchode s IT a jsem tam jako obchodnik. A pokud znam zakon a zakoniky, bez dane si nikdy nic nekoupis.
Funguje to tak, ze musis zaplatit DPH 22% vzdycky, a pokud to mas pro sebe a vedesh si ucetnictvi, muzesh si to cely odecist z dane z prijmu (=dat do nakladu). Pokud to prodavash dal, marze se pripocte k nakupni cene bez DPH, a prictesh ji k tomu potom (=vynasobish 1,22)....
Nevim jak to dela I4, mozna na tom mel 22% rabat (nebo vic), fakt nevim...
Jinak FTP u me bude, v pateq na to vrhnem a je tam 20tka disk, snad to bude pro zacatek stacit...
Je to přesně tak jak píše r-man.... Navíc pochybuju, že si jich někdo veme víc na "firmu". Jsou s tím starosti - musí se to evidovat, případně i při kontrole dokládat, že to fakt máš...
Ahoj lidi,
bude vikend a tak bysme mohli pohnout s propojenim na ose yenik-johanka-orgj-kozel. Napiste sem prosim jestli budete mit cas se tomu venovat?
Mame sanci to propojit. Ja zajistim kabely a anteny. Yenik dava do kupy router, Kozel, Johanka a Orgj maji routery v kupe.
Pocet karet, co mame k dispozici, je celkem pet. Po jedne u Yenika, Johanky a Orgj a dve zatim zapujci vlada-strizkov.
Jak kdo jste na tom s nakupem dalsich karet?
pres vikend vymenim P200 za celeron300 (pujcil Passi - timto dekuji). Nevim kdy ale asi v patek vecer - takze s tim pocitejte - budu pak potrebovat aby se mu nekdo podival na zoubek nejakym downloadem (asi Kuba.konas by to zvladnul ) aby jsme vedeli co vydrzi.
V pondeli vecer od 20:00 bysme mohli udelat sraz lidi z Proseka u me doma. Doufam ze prijdou novacci aby jsme se poznali. (snad se vejdem - priste uz asi vezmem za vdek tim salem pro 300 lidi co nabizel FEN )
sem si s tim vykonem vcera pohral a jede to jak to ma byt. Zkontrolovat to muzete na webu jablonecka ve vypisu iwconfig.
Jen je tam smerova antena a tu mam pujcenou od Masky takze neni moje a navic pouzivat smerovku na par set metru je dost drsny
Smile karty nejspis ma. Budes tu o vikendu Johanko? Orgj tu bude v nedeli.
Ahoj
sice tu o vikendu nejsem takze dalsi pokracovani patere Kozel-Pajik-Smile Inside se neudela, nicmene budovani je v procesu, zelezo v kupe, momentalne testuju spojeni na Smile Inside (zatim jako koncovy bod).
Po rozchozeni (pristi tyden) se budu zabyvat routerem, druhou kartou a antenou otocenou smer Kozel a spojenim s nim.
2Johanka - good clanek v proseckem platku, matka konecne pochopila proc furt lezu na strechu :-)
Ahoj vsichni, tak uz jsem zpatky.
Potesily me vysledky testovani osy Kozel-Orgj-Johanka a protoze na tom zavisi moje pripojeni, rad bych aby to fungovalo co nejdriv.
Takze nabizim pomoc, zejmena pokud jde anteny a jejich pripevneni, zamerovani, apod. Jak uz tady Sima ohlasoval, muzu zapujcit karty Orgjovi a Johance. Jednu vyhledove potrebuju pro brachu (mimo Prosek, ale jeste min. mesic ji nebude potrebovat) a druhou mam v umyslu trvale nasadit na Prosek, nejspis nekam do sveho okoli, kde nebudou dve karty stacit. Rad bych kdyby se inspirovali i ostatni koncovi bodi, hardwaru (nejen karet) je a bude nedostatek.
O vikendu mam cas, takze se na to spolecne muzeme vrhnout. Krom toho mozna budeme s Yenikem vyrabet druhy exemplar sterbinove sektorovky. Nemohl by nekdo zapujcit ochranny stit nebo stare lyzarske bryle, pripadne traktoristicka sluchatka?
Taky by se hodila nejaka stredne velka MMDS antena, nejsem si jist jestli na spoj Johanka-Orgj budou stacit biquadky. Outdoor trychtyr by dal dost prace a zbytecne by drazdil alieny...
Bydlím na Šluknovské 311 v 1. poschodí. Okna mám směrem k Delvitě, Poliklinice Prosek a taky směrem ke gimplu.Ale přímo na něj nevidím.Stojí mi v cestě paneláky. Největší výhled mám právě směrem k Delvitě a pracáku.Napíše mi prosím někdo zda je z takové pozice možné využít tuto sí?? Díky.
Ahoj, ja to vidim tak, ze jakmile bude material, zprovoznim u sebe permanentni AP, ktere bude primarne urceno k pripojeni orgje a jako side-effect se mozna chyti jeste nekdo. Takze pokud Vlado dodas kabely a anteny, samozrejme Ti material zaplatim a asi tim akci urychlis , asi to bude chtit jeste
nejakou testovaci sessnu s outdoor antenama, ale verim, ze s necim to pojede...klidne vrazim do anteny i vic, v tomhle problem nevidim. Co se tyce karty, hodlam si ji koupit, coz predpokladam do toho mesice bude, takze jestli Vlada eminentne touzi po spojeni johanka-orgj, necht mi klidne kartu zapujci a ja mu ji brzy vratim.
Spoj yenik-johanka bych zatim jen testla proste tak, ze na sebe otocime karty/anteny, co ted jedou jinam, permantneni spojeni bych zatim nebudovala, nejdriv spojime johanky-orgj a aby mel yenik rozumny pripojeni dal a rozumny routovani - ted bych asi byla blba, kdybych na nej otacela to, co mi rozumne jede na jabloneckou (BTW po stazeni vykonu to najednou misto 60/92 ukazuje 20/92 , ale furt to jede bez problemu).