zařídil jsem s Deu změnu stavu AP u Johnyho na stav testing (viz monitor).
Prohodil jsem pár slov s Antem.
Co bude dále:
- nejprve kontaktovat admin-c o přidělení pokud možno celé range na 10.26.MY.,na tom už pracuje Johny.
-rozchodit zase AP u Johnyho (tzn. ještě jednu kartu Z-Com 626). To by se mohlo stát už tento víkend. Přesně to domluvíme na srazu, se kterým počítám na středu 25.02 a navruji od 19 hod.
Hallo vsichni Podolaci asi nemam moc sanci/sem moc vysoko nad vama viz.node Golemi v Sinkulove 34.Takze jak do site poradite rad prijdu na sraz a pomuzu.Jestli to stoji za to???vdockal@tiscali.cz nebo PM ahoj.
_____________ ____________
OFIKO ZADOST O PASMO A PODMINKY ZASLANA CZF
_____________ ____________
Ahoj.
Nejprve napisu co je hotove. Je to hodne aktuální, protože jsme konfiguraci dokoncili takrka před hodinou.
//Co je hotové
Na serveru u nás v Podolí (AP johny.czfree.net)je 24 dbi antémá (síto) směrovaná přímo přes řeku na AP ANT na všesměrovku.
// vypis
wlan0 IEEE 802.11b ESSID "CZFree.Net.ap.ant"
Mode:Managed Frequency 2.452GHz Access Point: 00:90: D1:01:2C:B0
Bit Rate 2Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit 8 RTS thr off Fragment thr off
Encryption key off
Power Management off
Link Quality 44/92 Signal level -69 dBm Noise level -99 dBm
Rx invalid nwid 0 Rx invalid crypt 14 Rx invalid frag 0
Tx excessive retries 400 Invalid misc 903581 Missed beacon 0
Pro sireni signalu APcka je propojena další karta , která je napojena na vsesmerovou antenu.
//vypis
wlan1 IEEE 802.11b ESSID "johny.czfree.net"
Mode:Master Frequency 2.412GHz Access Point: 00:60:B3:6B:FA:49
Bit Rate 11Mb/s Sensitivity=1/3
Retry min limit 8 RTS thr off Fragment thr off
Encryption key off
Power Management off
Link Quality 0 Signal level 0 Noise level 0
Rx invalid nwid 0 Rx invalid crypt 0 Rx invalid frag 0
Tx excessive retries 0 Invalid misc 2328 Missed beacon 0
// zadost_1 – CZFree
Jako IP pro wlan0 je (prozatím) prirazena adresa 10.26.4.249 no a ted o co nam jde. Potrebuji, aby jste nam priradili z vaseho CLOUDU jedno Nko (Cecko), abych mohl na Apcku zapnout routing. NA TO TED STOJIME
// zadost_2 – Internet
Poté bychom měli (ze začátku) zájem o konektivitu do internetu 1Mbit.. Ideální by bylo poslat podmínky/cenu atd. (to je asi na DEU).
Ahoj JOHNY nebo PEKE prosim jak to vypada v Podoli z pripojenim?Mam node pod jmenem golemi Sinkulova 34 je mozno na vas,nebo na Anta pres reku?Coz neni v primem dohledu diky za radu uz jsem psal,ale nak na me kaslete,ani se nedivim kdyz jsem novej?!
Ahoj,
zatím nepadlo vůbec nic o tom, že je něco hotového a připraveného na připojení, až to bude, dámě vědět a mimo jiného sdělíme také možnosti a podmínky pro připojení. Jinak s AP bude ještě dost práce ,nakonec jiná IP, konfigurace routování ospf, zebry, dhcp,txpower, atd, atd a určitě ještě to, o čem ještě nevíme). Zainteresovaní ví o čem je asi řeč.
Až to bude vše nakonfigurované, tak proběhne interní tech-c porada všech, co se podíleli na AP.Zde dohodneme do bude dál.