Je nějaká možnost rozšíření konektivity mimo Prahu nebo tento projekt pravděp. bude Praha only?? V Čb je problém získat jakoukoliv konektivitu za rozumnou cenu ISP jsou tak 2 roky za Prahou a ceny jsou neunosne... zvlášte za data. myslím že zájemců by bylo dostatek
Vítej ve fóru !
Myslím, že šance na rozšíření je naprosto všude, záleží to jen na schopných lidech v dané lokaci. Můžeš rozjet první přístupový bod u vás, a rozšířit tak naši společnou myšlenku zase o kus dále. S radostí zajistíme vše od know-how až po hardware, rádi pomůžeme všem, kteří se vydají cestou free sítí.
Mno coz to bych klidne udelal...s nahozenim HW a tim ostatnim neni celkem problem (v tuhle chvily) ale spis jde o to kde vzit konnektivitu n inet... tak celkem v cb citelne chybi a nikdo mi ji neda...jak je zajistena konektivita pro prahu...? Kterej ISP?
Ahoj kluci, taky už delší dobu hledám nějakou firmu, která by byla tady v Budějcích schopná zřídit nějaké solidní připojení k internetu za nějaké slušné peníze a zatím nic. Nevíte o někom, kdo se o něco takového pokouší? Anebo by stálo za to se do toho pustit? Honza
Ahojky
rád se zapojím do zprovoznění přístupových bodů v Č. Budějovicích. Několik kót bych i sehnal, ale nevím, jako
jeden ze spoluobčanů o konektivitě za přijatelnou sumu.
Bylo by to řešení pro začátek, ale vzhledem k tomu, že se jedná o krajský město, vyhládlý po připojení na internet za rozumný peníze, zkusme hledat řešení
s možností připojení většího počtu lidí ?
Ja si budu tohle pripojeni zarizovat na sidlisti Maj, ale nenechte se mylit, je tam ve skutecnosti denni limit 512mb pri tom nejnizsim tarifu. Neni to uplne limit, postupne se snizuje rychlost, ale bylo mi receno, ze pokud se to bude prekracovat casto, tak se to na 24 hodin odpoji. Uvazoval jsem i o nasledujicim tarifu, to jest stejna rychlost, ale limit tam neni a stoji 7190 bez dph. Klidne se o takove pripojeni s nekym rozdelim, ale pouze v pripade toho vyssiho tarifu a to by asi nebylo zadarmo. Takze pokud by se nekdo chtel pripojit, musel by si doplatit ten rozdil v tarifech (klidne i vice lidi). Ja budu internet pouzivat v zasade jen ve dne, takze v noci by bylo pasmo asi volne. Pokud nekdo bude mit zajem. Idealni by to bylo pres bezdrat, ale tam je asi maly dosah. No uvidime, bude to fungovat za cca 3 tydny a pak se muzeme sejit (na chatu) a domluvit se. mailto:abak@grafi.cz