Mám celkem 6 zařízení planet 4000 WAP. Jde vlastně o tři skoro stejně nastavené páry AP - CLIENT. Každé ap míří jiným směrem a pod. Na jednom páru ale dochází téměř k periodickým výpadkům. Jedná se o spoj tak na 300 m maximálně, na AP je sektorka kolem 15 db a na klientovi je 25 db síto. Mezi ap a klientem není snad žádný viditelný zdroj rušení. Výpadky jsou od doby, kdy bylo zařízení instalováno, tj. od léta loňského roku, ale to jsem o tom ještě nevěděl. Dřívější zařízení (anténa a kabeláž zústala stejná na obouch zařízeních) pracovala bez problému (ještě je mám). Na onom spoji jsem prozkoušel i jiné zařízení (planet 4030 i další zakoupené ap planet 4000), ale vše bylo stejné. Už si celkem nevím rady, mám za to, že je vše správně nastavené. Když proskenuji okolí, tak vidím ještě jedno ap czfree...
Nevím jestli jsem to vysvětlil správně, kdyžtak načrtnu jak se situace má v reálu.
Prosím Vás o případnou pomoc, či alespoň návrhy čím by to asi mohlo být.
Vzhledem k tomu ze WAP 4000 25dB sito s norm. kabelem neuregulujes na legalni mez tak ti radit nebudu.ů Diky takovym jako ty pak dochazi k vypadkum i nam slusnejm.
Regulaci to ma, ale nepomohla. Navic nejde o czfree, ale do budoucna tyto zařízení v czfree použiju také. Lépe když na to přídu hned, než pak přímo v czfree...
No jo, jenze ja mam takove spoje celkem tri, a na tech dalsich dvouch to bezi uplne suprově... půl roku naprosto bz výpadku... Tohle je věc, která mě naprosto udivuje...
no pro zacinajici rozhodne ne... jen me udivuze ze to takhle zlobi... co mi tedy navrhujete? snizit na klientovi vykon na minimum? ja uz nastavil vykon -9 db... posledni polozka je "min."