Asi opravdu si nerozumíme, nebo používáme odlišnou metodiku měření.
Rozhodně metodou, kterou jsem popsal a je v normě se měřilo s notifikovanými osobami mnohokrát a výsledky (které jsem popsal) odpovídají reálným měřením. Jinak limit S/N u 128QAM pro QEF provoz při použití FEC se pohybuje okolo 18-22dB, proto hodnoty, které jsem uvedl pro parametr v protokolech uváděný jako "Measured C/I ratio to degrade BER 10-6 treshold" jsou naprosto reálné a vyjadřují stav, kdy rušící signál již reálně ovlivní kvalitu přijímaného signálu s následným vznikem chybovosti. Jinak se asi lišíme i v té hodnotě, na kterou se odkazujete, v normě je pro 1dB interferenci 34dB, 31dB je to pro 3dB pokles (5A STM-1 28MHz, B. 4.3 302217 2-2) .
Umím si ale samozřejmě představit, že spoj bez FEC může rušivý signál s odstupem 28dB již začít rušit, to je bez diskuse a tam fyzika musí platit.
Nebudeme se v tom dále pitvat, hlavní je, abychom si každý našli své zákazníky a my i naše zařízení dokázala korektně koexistovat vedle sebe.
Vzdy tu budou lide, kteri budou dodrzovat vsechny normy a bude snima radost pracovat, protoze to co vyplodi bude pouzitelne bez problemu. Pak tu ale budou lide, kteri budou doladovat parametry na strese sroubovakem a budou se ohanet slovy, ze zadna norma neni a nezakazuje jim ladit sroubovakem .... takze spise je na nas uzivatelich spoju (vyrobku vseobecne), jakym vyrobcum dame prednost.
- development
- freenet, education
to mnaga - nevim co myslis, ale jestli jde o SVM, tak ja mel ty co se ladily cudlama na desce, takze zadny sroubovak ... ale uznavam zastavat se SVM byl muj zivotni ulet ...
to vaw - njn, vsak prave o to jde, je zde aplikovana teorie "stokrat recena lez se stava pravdou" takze proto se musi tolik vykrikovat do sveta, ze zadne normy nejsou
- development
- freenet, education