Clock
Senior Member
|
Mozna je problem v tom, ze to czfree je tak nekonecne nedefinovane, az vlastne vubec nic neznamena.
Co je czfree? Jak poznam, jestli kus nejake site v Horni Dolni nad Becvou je czfree? je consume.net soucast czfree?
Zda se mi podle meho dojmu z for, ze ani samotni ucastnici czfree vlastne nevedi, co to czfree je, a neustale hadky vznikaji jenom proto, ze jeden si mysli, ze czfree je A, a druhy si mysli, ze czfree je B.
Otazka je pak ale: ma smysl dal propagovat mém ve formě řetězce sestávajícího z 6 písmen "czfree", když ten mém nic co by stálo za zmínku v podstatě nepředstavuje?
Proč czfree vlastně otravuje v médiích? Kdybych si založil "žblubtňfull" a dostatečně s ním otravoval, říkal všude "žblubtňfull je skvjelí, poďte se připojit, žblubtňfull řeší problém Internetu, života, vesmíru a vůbec", ale nikdo by nevěděl co vlastně je žblubtňfull, protože žblubtňfull by bylo nekonečně nedefinované a chaotické jako czfree, dosáhl bych také toho, že by se tento nesmyslný mém rozpropagoval a otravoval by různě po webu a občas i v televizi?
Momentálně mi přijde, že czfree je totéž co komunitní sí?. Jenže pro mém komunitní sí? bylo již dříve označení komunitní sí?, a tak je v případě, že czfree je jen komunitní sí?, označení czfree nadbytečné (superfluous).
V okamžiku, kdy czfree vznikalo, vyluzovalo dojem, že czfree bude něco víc než komunitní sí?, a to komunitní sí?, která má navíc nějaká (zajímavá) pravidla, která vytvářejí přidanou hodnotu.
Jenže postupem času se ukázalo, že žádná přidaná pravidla v czfree nejsou. Možná snad jakási CZF-RFC, ale co jsem pochopil z mě téměř nedostupným (connected fórum) pramenů, jedná se jen o jakési technické detaily, které žádnou novou myšlenku nepřinášejí (a nemám ani dojem, že by přinášely nějakou inovaci, jedná se snad jen o rozdělení adresního prostoru a podobné technické "vícepráce").
Takže všechno na mě dělá dojem, že czfree je jen "nějaká komunitní sí? bez pravidel", což se dá jednodušeji sdělit jako "komunitní sí?", kterýžto název zde existoval již před vznikem označení czfree, a tak vidím důvod vyškrtnout slovo czfree ze slovníku - nevidím důvod pro jeho existenci.
Může někdo s mými dojmy polemizovat? Může předložit důvod, který opravňuje smysluplnou existenci mému "czfree"?