To mají všichni doma letlampu nebo dokonce autogen?
100w pájka na to nestačí. Ten tlustej drát prostě neprohřeju.
Leda někde na chalupě mám 800w pájku na okapy
Pájecí pastu (která doposud sloužila dobře) jsem samozřejmně použil.
Estli někdo znáte nějaký fígl,dost bych ho uvítal.
Pájel jsem RLA10 pájkou 150W. Chvilku to trvalo, ale šlo to. Akorát se tou dlouhou dobou odřevu natavila ta vnitřní izolace, tak to bylo třeba nehýbat s kabel, aby ten drát zůstal v jeho středu.
Panove, bohate staci mikropajka 40W za cca300Kc, letuje se s tim uplne nadherne,bez letovaci pasty jen s kalafunou a cinem. Zkousel jsem to predtim s pajkou na okapy ale to byla hruza kvuli roztaveni te prostredni plastove izolace ale s touhle pajkou to jde zaletovat aniz by se kabel i mirne poskodil:-)
pajim konektory pro jednu firmu, pouzivam na to normalni trafopajku, medeny ocko, kalafunu a cin, hreju to tak 2-3 minuty, ale je to uuplne v poho, kablik je hotovej behem 10-ti minut kdyz si nelamu hlavu jak poskladat konekor, pze jich je snad milion druhu
honza sedlak pouzival hrotovou pajku z ktere vyndal hrot a misto neho navolno (tak aby se nekvrdlal) zastrcil pin z N-konektoru. po jeho nahrati pridal cin a zastrcil konec rla. akorat bacha aby se pin neroztrhnul. vyhoda je, ze se to da pouzit i za extremnich tepelnych/vetrnych podminek a drzi to ...
Ná RLA-10 pájím úplně obyčejnou trafopájkou. Hrot jsem vyrobil z 1.5mm měděnného drátu a vytvořil jsem na něm takové očko - do něj vždy zasunu ten PIN a pořádně prohřeju, do pinu vpravím cín (úplně obyčejná pájka) a nadrolím kousek kalafuny. potom takhle pořádně nahřátý pin nasadím na ten kabel a viklavým pohybem nasunu až do konce. Drží to perfektně (ještě žádný neupadnul) a dobře se to dělá, protože pin sám drží v páječce. Občas dojde k mírnému natavení té vnitřní izolace, ale většinou je to ok.