V patek jsme s xliborem filem a s moji malickosti zaregistrovali domenu ovfree.net.
Spravce DNS jsem ja a Libor uz dela postovni server . Takze v brzke dobe se zajemci muzou hlasit o "domeny 3 radu ". a mailove adresy.
Já osobně bych navrhoval zablokovat domény třetího řádu dle nicku na portále, pokud samozřejmě nekolidují s obecnými doménami třetího řádu (www, mail, smtp, pop3, jabber apod., ale myslím, že takové nicky jsem na portále neviděl). Pokud někdo bude požadovat jinou, tak a? si to projedná se správcem domény, ale většina bude asi chtít právě ten svůj nick, čemuž i nasvědčují předchozí příspěvky.
No nevim jestli je nutné zrovna na doménu vyhlašovat nějakou sbírku, doména net přijde na rok přibližně na 300 Kč (25 kč na měsíc, může ale být i více, záleží jaký registrátor se zvolí). Tuto roční částku "prožerou" mnohá výkonnější sw AP a routry v elektrice za měsíc, takže platba za doménu není zase až tak finanční zátěž, volající po veřejné sbírce, i když v budoucnu, až bude inetová konektivita, tak bude asi záhodno připočíst pár kč k platbě za podíl na konektivitě na placení právě této domény.