koukni se na foto (nejspis 110-1091 nebo 2) z bodu mgolem03 v Zabrehu, Petruskova18, uz tam mam stozar a prijem je v testovacim a ladicim provozu (anteny). 1 user uz brousi. Polanka je videt (alespon kostel?). Doufam, ze brzy zezelena.
Takze je treba si udelat jasno jestli mam u sebe delat doma AP , jelikoz jsem kousek od bodu mbolem03 tak bych rad vedel co a jak.
Jinak bych chtel viset primo na pateri , tzn spoj z petruskove by asi ficel na mne a pak na AE
Rekl bych, že bohužel ne. Jelikož nelze stavět nějak koordinovaně po etapách, nelze plánovat ani páteř. Lze pouze říct, které body budou klíčové, ale situace se může ještě velmi měnit. Třeba bod AE je pro Hrabůvku a okolí klíčový, ale dokud nebude, nelze nijak dále páteř plánovat (třeba já mám už od konce dubna AP plně zprovozněno, včetně nasměrovaných antén a od té doby čekám pouze na AE). Jakmile bude AE v provozu, je ode mne velmi pravděpodobný směr na Vratimov. Klíčovými body pro Hrabůvku a celou jižní Ostravu jsou i body MGolem, které už i fungují. Kdokoliv schopný a vhodně umístěný se může stát páteří a tak nemá prozatím smysl cokoliv plánovat, když nevíš časový horizont, kdy budou jednotlivé body zprovozněny.
Ja to vidim stejne - v tomhle se neda poradne planovat a proto me zajimalo, co teda myslite tim, kdyz tady porad nekdo rika, ze chce nebo nechce byt na pateri ;-D
Nechci slovíčkažit, ale je rozdíl "viset" a "být" na páteři:
viset znamená, že jsi připojen (třeba jako klient nebo jako AP) k routeru, který je součástí páteře (ale opět, co je to páteř). Být na páteři znemená být její součástí.
Pokud někdo nevisí na páteři, potom je např. jako klient připojen na AP, které není součástí páteře - ale třeba na ni visí :-))
Jinak, pokusím se dát dohromady jakýs-takýs nákres páteře (něco už tady mám přiravené) a můžete se k tomu vyjádřit.
Spoje v Zábřehu... jsou (docela) jasné. Nemám však přesné informace o trase zábřeh-poruba - mgolem už má spoj do poruby, ale nevím, jestli je schopen se z toho bodu připojit na VŠB nebo na některý z blízkých bodů, se kterými se v nejbližší budoucnosti počítá