Stranky VartaNETu zmlkly, to máš pravdu. Nemam teď moc času, to víš, začátek roku. Ale už jsme o nich mluvil s pár lidma z Nezvěstic, a jednalo se i s obcí o případném financování. Kdyby to vyšlo, VartaNET by zanikl, ale sí? by jela pod záštitou obce. Ale budoucnost není nejrůžovější. Uvidíme za pár dní. Stránky se pokusím aktualizovat jak jen to půjde.
Tedka jsem koupil 2 bezdrátový sitovky, bohuzel spojeni s pendrekama na 180 metru nejde. nevim proc.temer prima viditelnost.no holt sezenu plechovku. nevite nekdo o levnych reversnich SMA konektorech v Plzni????Diky NEZBAVETICE. PS: Jak to jde v Nezvesticich??
No já mam karty zatim objednaný, tak se uvidí. Chtěl jsem si koupit auto, koupim si holt škodovku.
Můj postup - spojit dva PC na krátkou vzdálenost (těma anténkama) pod WIN.
Další krok je se je ovládat Linuxem. (s Linuxem začínám, nějaká tak kompilace jádra sice už byla, LAN, ale to je tak všechno)
Potom pokusy s anténama. (výroba)
VartaNET je zatim ve stádiu zjiš?ování informací a lanaření dalších lidí. bude trvat dlouho, než se něco rozjede, ale až pojede první AP a spoj, tak to určitě půjde rychlejš. Jinak Nezbavěticím držím palce.
Tak mě napadá - vidíme na sebe? Bydlím na Vartě hned pod tou velikou vilou. Na Nezbavětice sice vidím, ale nejsem si jistej jestli všude. Navíc ta vzdálenost je dost velká. No nic, za čas uvidíme.
Ja vidim Vartu a tu velkou budovu na rohu. Takze si i myslim ze to by nebyl problem. Napis az budes zkouset plechovky(antény) a můžem to zkusit. Ja zatim porad zkousim ty klacky co sou dodavany k sitovce od vyrobce a pak prejdu na plechovku nebo neco jinyho. Takze Vám taky držíme palce.Zdary Vlado
vidim že se úspěšně rozjíždíte. No chtělo by to asi pořádně prozkoumat terén, ale z jednoho našeho AP vidíme až do Plzence, kde by se dalo vybudovat další AP a pak postupovat údolim na Štáhlavy a okolí..... je to asi docela dosta ambiciozní, ale zatim sme se na Radyni nedostali (která by asi řešila všechny problémy )).
Dyby bylo více zájemců, tak bysme tam snad ten internet z Plzně dovedli (ale nebude to tak jednoduchý).
Zatim by se mi pro AP líbili ty dva paneláky ve Chválenicích, odtamtud by snad někam vidět bylo.
zatim se mějte a kdyžtak se ozvěte
Pavel
31.01.2003 v 10:33
vladan
Junior Member
Tak v Nezbavěticích už je vytvořenej AP a jsou k němu připojeni 3 lidi.