Zdravím, jsem z Poruby a přečetl jsem si toto fórum od začátku do konce. Vede se zde pouze teoretická diskuze, nebo se už na území Ostravy s připojením i praktizuje?
Jak vypadá VŠB a jaké jsou šance mít v Porubě bezdrát a kdy? Pokud někdo ví, a? odpoví. Zatím mi tako diskuze připadá ve stylu "kdyby". Díky! TomPer
(treba bude lepsi) jsou takovi, co maji, funguje i MW, ale zatim ne WiFi (mozna, ze uz jo, ale je to mlade), takze debata je ve vice rovinach, ale na nejnizsi vrstve se opravdu pracuje :-), jde hlavne o propojeni, bodni se do mapy, nafot co vidis.... vse bylo receno - zapoj se a neboj se, krach nehrozi :-)
Díky mgolem. V mapě už jsem dávno, spíše mi šlo jen o nějakou konkrétní informaci, jak je reálné se v Porubě připojit. Jestli už je nějaký konkrétní veřejný bod atd ....
myslím že toto bude zajímat v první řadě každého (nového), kdo jsem příjde.
TomPer
Mno, nevim co rict, resite tu pripojeni k netu, ale zkuste nejprve vyresit pripojeni navzajem. Pak uz nebude problem poridit treba pevnou connection treba od Cesnetu, ktery pripojuje VSB.
Myslim, ze je to opravdu zbytecny. Pokud pravne nebudeme existovat, nejaky cas fungovat, jestli za sebou nemame realizovane projekty....., ktere bychom mohli dolozit k zadosti..., tak tu zadost ani nebudou cist! Jo nereknu kdybychom fungovali nejaky ten rok a meli za sebou nekolik uspesnych akci, nebo kdyby se o nas nekde v regione psalo.., ale takhle....:(
S CESNETem jsem jeste nejednal. Nejdrive je treba neco mit, tnz. budu s CESNETem jednat v momente kdy nam bude chodit optika a kdy tady bude x funkcnich pripojnych bodu. Vzhledem k tomu, ze nejsme schopni zajistit nekomercni provoz nemohli by logicky byt pripojeni pres CESNET vsichni a do toho by CESNET ani nikdy nesel. CESNET svou komercni cinnost odprodal uz davno, takze tudy cesta nevede. Co by se nam casem mohlo podarit ziskat by mohla byt nejaka konektivita pro lidi, kteri budou celou sit spravovat, pripadne provozovat nejake aktivity v souvislosti se zajistenim a rozvojem teto site a tato konektivita by byla vyuzivana na tyto ucely. Tady by treba CESNET mohl souhlasit i s tim, ze nevyuzitou konektivitu budeme davat k dispozici zdarma s tim, ze max. 32kbps sdilenych (kde pri absenci verejne adresy je to konektivita pro komercni vyuziti prakticky nepouzitelna). Ale jak rikam tady by se jednalo pouze o lidi, kteri by se podileli na rozvoji site a byli by sdruzeni v obcanskem sdruzeni. Koncovych ucastniku by se tykalo jen tech pripadnych 32kbps sdilenych zdarma ..
Neco takoveho by podle me mohlo u CESNETu projit, protoze by to splnovalo vsechny podminky, samozrejme podminky vyuziti konektivity by byly osetreny vesmlouve o sdruzeni.
Kazdopadne zase prilis velke nadeje bych tomu nedaval, ale rozhodne je treba jednat az v momente kdy bude neco hotove, neda se jednat ted, kdy nemame prakticky vubec nic.
Jasne gamesu urcite
Uzivatele vnitrni site nebudou nijak omezovani, takze prenaset si budou moct co budou chtit kdy budou chtit a jak budou chtit. Tedy az do doby kdy napriklad jeden clovek zacne neumerne pretezovat nejakou linku .. pak by se urcite muselo pristoupit k nejakemu opatreni ..
Ale ja myslim, ze jsme vsichni lidi rozumny a ze stahovani filmu nechame na dobu mezi pulnoci a osmou ranni