Neco jako CZFree tady existuje, ale nevim presne jak to vlastne funguje.... Je v tom zmatek nad zmatek, ale doufam, ze to brzo dostane nakou podobu.....
No v Brně v podstatě nic nejede (až na sousedské sítě malého rozsahu v Lišni, Slatině,...). Zájemci se pouze scházejí v různých restauracích, případně v CVC Lužánky. Debatují, vymíšlejí coby kdyby a nic se neděje. Hlavní problém vidím v tom že sí? není nijak připojená na internet. S Transgas-Netem asi nikdo nejednal, nebo Transgas nejednal s CZFree, možná by pomohla nějaká pomoc z Prahy. A osobně si myslím, že ADSL současné situaci také neprospívá.
Začátkem dubna budu stavět svoji páteř po WiFi a uvažuju o její integraci s CZFree... Rozhodně chci popdořit CZFree v Brně tak, aby se konečně centralizoval... Co se týče připojení, tak to už mám taky rozjednaný, ale nevím jak to pude... Až budu něco vědět, tak se ozvu....
Ja to vidim takto:
Czfree je zatim na zacatku. problem je sehnat dost lidi v okoli a hardware. Napr. v Masarykove ctvrti je jiz vymyslena sit, ale zatim vazne na hardwaru.
freekey: nic ti nebrani prevzit iniciativu, zahajit jednani s TransGasem
organizovat tvorbu patrni site a celkove zujmout vedouci pozici,
jakou treba v Praze zastava DEU. Pokud ale jenom cekas, az co
zaridi a vybuduji ostatni, abys to mohl vyuzit, pak nekritizuj ze
"kde nic tu nic". Zalezi na tobe.
jaltman: vyborne, pokud si bude kazdy hrat jen na svem pisecku,
nebude nic. Nicmene centralizace site vyzaduje mit v cele
uznavanou osobnost, ktera bude mit dostatek vule a casu se
venovat koordinaci projektu. Takovou osobnost momentalne nemame
a tezko to lze nekomu vycitat. Autorita je umerna jednak znalostem,
ale hlevne aktivite t.j. mnozstvi casu, ktery je dotycna osoba
schopna a ochotna projektu venovat. Najit nekoho takoveho neni
vubec snadne.
Ja se momentalne snazim zorganizovat jinou vec, a to spoj Brno - Lelekovice - Kurim - Malhostovice - Drasov - Tisnov. A vsechna jednani a shaneni lidi a skola mi zabiraji dost casu.
S Transgasem bych treba i zacal jednat, ale problam je jinde - Nejsem z Brna takze se k Transgasu nemuzu pripojit.
Freekey
P.S.: V me predchozi odpovedi jsem se jen pokusil zrekapitulovat soucasny stav site, nechtel jsem nikoho krititzovat atd. Proste jen odpovedet na otazku.