Tak jsem mluvil s jednim clovekem z PODA.CZ. Je kamaradcin znamy nicmene mi rekl ze tam dela 1 mesic a o sitich do te doby nevedel vubec nic, coz me mirne zarazilo.
Rekl ze maji v porube na jednu vsesmerovou antenu 6 lidi a ze to skoro nejede, proto bych se zeptal jestli to muze byt pravda , resp. jakou kapacitu ma vsesmerovka a kolik pripojenych lidi to utahne.
V navaznosti na to mi rekl, ze to delaji tak, ze proste kdyz se chce nekdo pripojit, u AP pridaji dalsi router, dalsi smerovku a u klienta to same. = 2x router a 2x smer. V porube u Vezicek tak maji 10 masin a 10 anten.
Rikal jsem mu o czfree a jenom kroutil hlavou. Tak me vyhecoval, ze jsem ochoten udelat AP u nas na Francouzska 1103 na strese. Kolik je viditelnych zajemcu ?
Normalni firmu by vubec nemelo tocit kolik lidi mas pres sebe pripojenych .. A myslim, ze teltechu to jedno je ..
Co se tyce tech lidi na jednu vsesmerovku tak rozumny pocet je asi 10, pokud jsou pripojeni casto .. Pokud jim tam nefunguje ani 6 pak maji neco blbe ..
AP funguje v podstate na principu hubu, sdili se kolizni domena takze pocty, ktere plati pro hub se celkem s uspechem daji aplikovat i na AP.
nechci si hrát na chytrého,ale už se to někde tady na czfree probíralo že eksituje soft ,který zjistí zda je za firewalem víc lidí než jen jeden.Ale víc o tom nevím zatím jsem to nepotřeboval.