To bude bezva, ale ja bych v idealnim pripade videl 100Mbit laser/infra pojitko jako pater site. Jenze asi nikdo nema cas se zabyvat necim takovym. Taky by to melo mensi dosah, ale to by se urcite dalo nejak dohnat.
No jestli to myslis s vyvojem vazne a nechces to cele udelat sam, tak zkus nekoho (ja se v tom nevyznam:( ) zainteresovat. Myslim, ze nekdo by se mohl chytit - co na to rikaji Clock,Yokotashi a dalsi ?
Ten muj bastl zatim pocita jen s 10Mbit, zesilovac je velice podobnej tomu od Clocka, prvni stupen je dual gate FET a za nim NE592, navic tam mam neco jako AGC pomoci ty druhy elektrody FETu.
Navic tam mam prijimac vysilac difencialni linky, takze staci TP misto AUI. ale ten taky nezvladne 125MHz, chtelo by to rychlejsi.
Da se nekde koupit nejakej polotovar PIN dioda+zesilovac, kterej by chodil do tech 125MHz?
Problem je nejvic se sumem prvniho stupne predzesilovace.
signal je velice slabej a pokud zesilovac moc sumi, tak se ten sum zesili s tim signalem a nasledujici obvod nevi co je signal a co sum
ethernet 100mbit ma 125 MBd coz je 125 Miozmen za sec,. ale frekvence to je vlastne polovicni tedy 62.5 MHz. Vyhoda. POuziva to 4B5B kodovani (proste tam nejak pere bity primo a po 4 z nich se to nejak doplni bitem - vlastne to jede podle tabulky 4 bity na 5 bitu, vyrovnava to stredni hodnotu (DC) a navic je tam maximalne 3 stejne symboly za sebou (=bez hrany).