zbysaa
Newbie
|
Problem s pripojenim vice jak 3 pc k Straightcore WRT-314 |
Příspěvek č. 1 |
Zdravim, vlastnim zarizeni Straightcore WRT-314, vse mi slape bez problemu, 3 pc v panelakovem byte funguji pres kabely a i pres wifi v libovolne kombinaci.
Problem nastane kdyz prijde nekdo dalsi (4.) a chce se pripojit (byva nas tu az 6..). Zkratka nejde to, budto se nepripoji a nebo se pripoji a jine pc se odpoji od internetu s tim ze ma omezene pripojeni pouze na lokalni sit. Zkousel jsem snad vsechna nastaveni na routeru a problem pretrvava, u providera (Centrio) me ujistili ze kvuli nim tento problem neni a ze bych mel mit moznost pripojit libovolny pocet pc, pokud mam na to zarizeni. Rychlost je 30/30 Mbps takze tim ze by to pripojeni neutahlo to taky nebude..
Nevim jak tento problem resit, nejsem nejaky expert v sitich. Prvni co me napadlo bylo reklamovat zarizeni, ale jelikoz pracuji z domova na internetu a spolubydlici taky hojne vyuzivaji pripojeni, bylo nemyslitelne cekat 30 dni nez se vyresi reklamace. Rozhodl jsem se napred napsat na ruzna fora o rady a pomoc. Pokud potrebujete dalsi info, ktere jsem neposkytl, rad doplnim.. jak jsem rekl, v tomto oboru jsem laik.
edit:
podarilo se mi to nakonec nastavit.. stahl jsem nejnovejsi firmware, coz ale nebyl problem, zrejme jsou spatne popsany rezimy routeru v manualu, trosku jsem si pohral vyzkousel jsem rezimy ktere byly podle popisu naprosto nevhodne pro nas pripad a nyni vse funguje bez problemu (zatim na 4 pc..)..
Naposledy upravil zbysaa 04.10.2009 v 16:53
|