Dost zoufale sháním třmen STA na stožár o průměru 13 cm a nějak nemůžu nikde žádný sehnat. Všechny krámy mají jen do 10 cm. Nemáte někdo radu, kde sehnat?
Udelej si sam. My jsme na Crusadera delali taky velky trmen na stozar o prumeru 90mm. Staci koupit kus U kolejnice, neco kolem U80 - U100 (ten nejvetsi rozmer) treba ve Ferone, udelat si tam na stranach takovy V-cko a pak to odvrtat malym vrtakem na stolni vrtacce. Diry na dlouhe srouby a do jednoho kusu diry na prichyceni toho co je na malych antennich trmenech, srouby M10. Takhle jsme to udelali, nekde mam 3d model, pdfko s obrazkem ted nedokazu najit.
Tak my si nechavame vsechno delat, vcetne trmenu ... neni to vzdy nejlevnejsi, ale je to na miru ... doposud jsem vse zadaval do STS Prostejov, ale ted chci zkusit mistni fabriku "Stecomtra" uvidime, podle vseho budou mistni jeste levnejsi ...
- development
- freenet, education
no my jsme to resili na jednom baraku kde jsme "zdedili" stozary po eurotelu(zrusili bts, ale stozary si jaksi neodnesli ), taky 13cm tlusty..nastesti jsme jeden takovej vyloznik meli z kdysi instalovaneho tranga od plzenskych Disku..kdyz to pozdeji menili za 10GHz, ten puvodni vyloznik nechteli a nechali nam ho. Zavanel dost seriovou vyrbou, ale kdyz jsem se ho pokousel sehnat(kdyz byl potreba druhy), nikde jsem to nevygooglil. Nakonec to vyresilo zabradli u lavky. Ale kdyby jste nekdo meli typ kde to koupit hotovy..urcite se casem budou hodit.
zkuste ten arbor. Oni dělají pro GSM operátory opravdu hodně (hlavně tmobile). Tipnul bych si, že na tyhle stožáry to budou mít možná skladem. Rozhodně od nich máme několik na 12cm stožár.
Nejednoduší způsob je vzít původní třmen,koupit k němu 140 mm vratové šrouby,šrouby trošku ohnout(lze bez problému sikovkami okolo stožáru) a utáhnout....
Na vrtání já moc nejsem. Ne, že bych byl línej, jen nějak obecně nestíhám. Zkusím ten Arbor, děkuji
Možná zkusím ohnout ty šrouby, ale přeci jen bych radši nějaký typ řešení dát to tam a už se o to nestarat.
Určitě se vyrápí sériově. UPC tam má do tohle třmenu daný výložník na jejich anténu. Nechápu tedy proč na docela malou yaginu dělaj 13 cm stožár jak na mega přímej spoj, ale koneckonců to je jejich věc.