againus
Junior Member
|
5GHz 1km spoj |
Příspěvek č. 1 |
Dobrý den. Chystám se udělat takový malý bridge s APčkama na obou stranách. Nejspíše pomocí Mikrotik ši Ovislink. Ten spoj zkusím zanedlouho navrhnout. Nyní však potřebuji - abych věděl s čím mám kalkulovat - znát cenu antén. Doporučte mi prosím jaké antény jsou za tímto účelem vhodné. Nejlépe nějaký konkrétní typ z i4wifi. Chci mít na signálu malinkatou rezervu, protože přes ten spoj půjdou data několika klientů. Na penězích mi záleží (koukám, že antény budou asi to nejdražší) Zkusím podrobněji popsat situaci:
Spoj má délku něco málo přes jeden km v městě s 30 tisíci obyvateli, kde to na pětigigu není tak zlé se zarušením. Na obou stranách mohou být stejné antény. Délky koaxových svodů budou cca 6 a 12m.
Až mi někdo poradíte antény zkusím navrhnout celý páteřní spoj i s vysílači a nechám Vás se k tomu vyjádřit. Předem děkuji. Moc tomu nerozumím ale tuším, že ta maximální teoretická rychlost je u 5Ghz 54Mb, čili bych byl rád kdyby se toto maximum dalo dosáhnout. Jinak mi stačí skutečných 10/10Mb.
Naposledy upravil againus 15.10.2007 v 17:02
|