Mám v dosahu dva vysílače. Oba mají občasné výpadky, takže je pro mě ideální se přepnout na druhý. Problém je v tom, že oba mám na jinou stranu.
Zatím mám anténu namířenou na ten kvalitnější. Tam mám kvalitu signálu kolem 40 % (sílu signálu 80 % (nebo opačně? :-). To není podstatné )). Ovšem ten méně kvalitní má sílu signálu 10 - 15 %, což je málo. Anténa je na střeše na držáku, takže nejde otáčet. Chtěl bych mít dvě antény, každou namířenou na jeden vysílač, ale nevím jak to vyřešit. Coby laik v této oblasti vidím dvě možnosti.
1) Nějaká rozdvojka za wifi kartou. Tady bych se chtěl zeptat, zda něco takového existuje? Jak moc to tlumí signál?
2) Dvě wifi karty. Ale mám obavy jestli se nebudou hádat.
Máte pro mě nějakou radu? Pokud ano, předem díky
no to by to dopadlo kdyby mel kazdej na ap spoj p2p spoj protoze mu vypadava signal ale jinak v pohode --> dej tam dve wifiny nemel by s tim bejt problem, teda pokud nemas nejakou blbou zakladni desku, ale 2 wifiny se neperou
Díky oboum za odpověď.
On to většinou není až tak výpadek signálu, jako spíše vypadávání packetů a zhoršení latence. A pro závisláka na Word of Warcraft je latence 1 000 + a výpadky packetů dost nepříjemná :-)
Mám
MB ASUS A7V8X-X VIA KT400, DDR400, ATA133
a wifi kartu Edimax EW-7128g
Jen nevím, když jeden říkáte že budu muset kartu vypínat a druhý říká že pojedou v pohodě, raději si počkám jestli se neshodnete. Dvě karty by netlumili signál takže bych tohle řešení preferoval, ale pokud by hrozily problémy, raději koupím tu rozdvojku.
on nerekl vzalenost od AP tak potom se da urcit jaky typ anteny je vhodny, a pro mensi vzalenosti bych rekl ze jsou dobry sita
PW 15db a Andrew 18db
Pochopitelne jsou tady i yagi anteny, ale opravdu zalezi na dane pozici jeho domu k tomu s AP... bez jasneho zadani vzdalenosti se tady muzem bavit klidne o virtualnim domu nekde na mesici
Co se týče karty, to už jsem slyšel že moje je crap. Takže asi do toho investuju peníze a koupím novou. Mohli byste mi poradit jaká je dobrá(případně hodit link na topic kde se to řešilo)?
Vysílače mám od domu 50 a 200 m :-). Ale jsou přesně 180 stupnů od mého domu :-).
Průšvih je, že když na to 50 m (přímá viditelnost) namířím 10 Db sektorovou anténou chytám signál link quality 80 %, síla signálu 50 %. Což se mi zdá na vzdálenost 50 metrů dost slabé. Druhé AP má při tomto nastavení asi 60, 30.
Když anténu namířím na bod vzdálený 200 m. Je to podobné. První signál chytám asi 80, 50, druhý signál asi 40, 20.
Drát mám dlouhý asi 12 m.
Ale jak jsem si tu ujasnil, budu muset koupit novou wifi kartu a rozbočovač (vypínat wifi karty v počítači se mi nechce)
Díky všem za rady a pokud vás něco napadne, rád si to přečtu