Zdravím,
obracím se na vás s problémem, mám nový notebook Acer TM2313NLN a PCMCIA wifi kartu s chipsetem Atheros. Problém je v tom že instalace karty proběhne v pořádku, jak utilita tak windows ji detekujou v pořádku ale prostě wifi část nejde (nic ne nascanuju). Karta PCMCIA je v pořádku jelikož ve starém notebooku jede v pohodě. Chipsetem to asi taky nebude jelikož jsem těch karet zkoušel několik a u všech ze sejným výsledkem. Ještě jeden zajímavý poznatek USB wifi jede bez problémů. Notebook ma neobsazeny mini-pci slot ze by podporoval wifi jen pres tento slot? A jakou kartu mini-pci by jste me kdyz tak doporucili?
U jakékoli karty WiFi ve WindowsXP je důležitá ta věc, že ovladací program ke kartě není nutný, dokonce vadí společná činnost obojího.
WinXP mají svůj software a je třeba dát pozor na současnou aktivitu obojího.
Mě se osvědčilo nainstalovat pouze ovladač ke kartě a využít to, co winXP nabídnou ve vlastnostech karty.
Pokus instalace vnucuje původní ovládací program se vším všudy,
je třeba zabránit startu tohoto programu zároveň s Windowsy.
Často stačí vyjmout zástupce ze složky Po spuštění a dát na plochu. Pokud je karta podporována programem Netstumbler, dá se tímto otestovat. Nestumbler verze 0.4 sám při svém startu odebírá windowsům "moc" nad kartou a po vypnutí ji zase vrací.
Dále je třeba mít jistotu signálu v místě příjmu - pokud je velmi slabý, nemusí se nic najít. Rovněž delší kabel od antény vykoná své.
Pokud je v ntb ještě jiná sí?ová karta, je dobré ji zakázat.
Karta normálně v jiném notebooku chodí, je pravda že jsem nezkoušel netstumbler. Ale a? s utilitou dodávanou ke kartě nebo bez se to chová stejně. Ty karty tam byly vyzkouseny 3 kazda jiny chipset a vsechny se stejnym vysledkem. Jine pcmcia zarizeni napr. ctecka karet tam normalne funguje.
někteří výrobci mají zámek na wifiny - dá se tam připojit jen karta "od nich". zatím tohle bylo aplikovaný jen na mini PCI sloty..... Snad to acer nezačal aplikovat i na PCMCIA sloty.........