Aky utlm ma obycajny TV (satelitny) koaxial RG6 pri frekvencii 2,4GHz.
Je cely biely,ma pomedene jadro (?) a tienenie hlinikove (alobalove).
Ten by som pouzil pre velky zisk anteny (parabola+plechovka, tj dost vela dB a ten kabel by to stlmil).
Ak ale by som dal na strechu antenu (MMDS sito+ziaric (mam original MMDS ziaric ale neviem ci si ho budem moct nechat, alebo by som pouzil plechovku alebo nejaky maly quad) a tam by som potreboval lepsi kabel, lebo velky zisk tej anteny by nebol (?).
Aky odporucate kabel aby som dal na strechu (cca 10-12m)? RG58 asi (urcite) nie lebo ma cca 1,2dB/m. Rozmyslal som nad lacnym H125 alebo 155 ale, v mojich koncinach ho asi nezozeniem :(
a este dodam, ako konektory by isli obycajne Fka (tiez tak prepojky,spojky a pod) :-D.. alebo este by som porozmyslal ak by som to dal na strechu ake konektory dat
Já osobně používám RG6U-CA5075 z RASELu - je laciný, tenký, pasujou na něj levné konektory určené pro RG58. Útlum je .. no, v pohodě, srovnatelný s H155kou.
Já bych fakt nepoužil nic co nepatří k wifi. Už jen to, že to má impedanci 75 Ohm by mě odradila. Jinak fakt z toho MMDS bych na wifi použil jen ten parabolickej reflektor. Až to nějak zbastliš tak by mě zajimaly pingy na to AP na ktery se připojiš. Pokud tam bude packet loss a pingy nad 10ms tak bych ten koax vyměnil za lepší.
Impedance 75 ohmů nevadí - způsobí útlum cca 0.3dB na každý přechod mezi 50/75 ohmy, což lze zanedbat.
Mimochodem, víte, že síta od Andrewa jsou laděny na impedanci 60 ohmů, aby se k nim dal dobře použít kabel 50ohmový i 75ohmový?
Ad zářič - MMDS zářič se na wifi dá použít dobře (pokud neobsahuje downconvertor). Zkrácení dipólu přinese jen malé zvýšení zisku (1-2dB).
Docela by mě zajimal ten článek o tom Andrewovi, máš ho někde. Pak by mě zajimalo proč je k těm situm přidělanej asi pul metru 50ti Ohmovej nizkoutlumovej kabel. A jestli to tak je, tak od teď budu kupovat asi sita od PW.
Ja to na wifi nepouzivam, ale pokud nemas zatim jinou moznost, tak to tam dej. Nic horsiho, nez ze to bude fungovat blbe nebo vubec se stat nemuze. Amater nezatizeny konvenci dokaze divy.