Chtel bych se zeptat, zda-li nekdo z vas nevi, jak v m0n0wallu shapovat traffic z dc++. Kdyz dam Magic shaper wizard tak vse v poradku, veskere mozne P2P site mi to shapuje, ale dc++ bohuzel ne:( Nevite nekdo z vas co s tim a jak to nastavit? Predem dekuji za odpoved.
No co já vim tak DC++ navazuje na portu 411 nebo i 4111 spojení s HUBem, hub zprostředkuje navázání spojení mezy uživateli a vlastní přenos probíhá mezi PC bez účasti HUBu, a k tomu ještě na předem vybraném portu (předem neurčeném někde v rozsahu 1024-65535).
Omezovat by se to snad dalo pokud je klient nastavenej "natvrdo" na jeden port, pak se dá omezovat tento port, jinak asi ne. Jediný snad nejelegantnější řešení je spustit třeba notebook s vlastní IP a na tom stahovat a na jiným PC si prohlížet web a nastavit si v m0n0 poměr Queue BOOK/PC na 10:90 a rázem je to vyřešený co nejjednodušejš... pokud omezuješ nějakou sí? (ne jen sebe) tak ti asi moc neporadim, Pasiváka neomezíš a aktivákum bys musel přidělovat v NAT porty. Ale bestak si myslim že ten vlastní přenos běží na jiným než tom určeným portu, podle mě je to jen port pro řízení spojení.
Pfuj tak jsem něco zas stvořil..
jo jo, ja bych rekl, ze urcite - vlastni prenosy probihaji nekde jinde. nehlede na to, ze DC++ vytvori nekolik "desitek" spojeni. je to proste shit. ani nevim, jak moc jsem byl uspesny s pouzitim l7ky. kazdopadne to bude chtit zkouse a zkouset :(