Situace je takováto:mám ntb compaq nx9105.V nem je integrovana wifi karta broadcom.Pokudpod ji aktivuju(pomoci tlacitka na strane ntb) tak mi widle oznameji,ze v dosahu jsou dve site.U jedne ukazuje jednu a u druhe dve carky na signalu.Potud v pohode.Ja osobne vim presne,kde se v mem okoli ty dve AP nachazeji.Pak ale zkusim pustit netstumbler,aby mi povedel neco vice o nich,ale on mi po pusteni scanu a(samosebou urceni ktere zarizeni ma pouzivat) a prikazu "net stop wzcsvc"(zastaveni sluzby Wireless Zero Conf) stale tupe hlasi,ze zadne AP v dosahu neni.Co je teda na vine??Slaba integrovana antena?(To je blbost,kdyz signal zachytila) Nebo moc zdi a domu mezi mnou a tim AP??(Jak to,ze widle teda oznamily,ze dane site sou v dosahu?)Nebo stumbler nepodporuje kartu Broadcom?(dival sem se do compatibility listu,a tam Broadcom 802.11b/g je).Nevite nekdo,kdee by mohl onen "pes" zakopan??Dekuju za Vase pripadne napady a rady,jak tento problem vyresit - dodatek operační systém je Win XP Prof SP2 - netstumbler 0.4.0
# Motam to sem preto, ze skor ci neskor pride i na "zbytok" a mozno zahresi na to co kupil
Ak nebude spokojny zacne samostatne hladat nakolko mu utkvie v pamati "promiskuitny rezim" bez toho aby cakal az sa mu niekto uraci odpovedat.
Cakanie na odpoved by nebolo nikterak dramaticke ak by sa tak nestalo vlastne len preto, ze niekto napise niejaku blbost a ty ho budes chciet utriet a cez to sa dostane do finale mozno az na riesenie podstaty veci. Moc komplikovane. Napisem to rovno a mrkne sa na to.. ak uz nic aspon bude chytrejsi.
Ten zbytok..
# ..proste presne 2x som osobne zazil ked popisane veci "ustali" prave po instalacii Pcap (v ramci inst. ineho programu).
Do suvislosti som si to dal az po tom co sa Pcap odinstaloval ako nezelana sucast a zbytok po programe ktory siel prec a znovu "to" zacalo haprovat.
Ps:
Myslim, ze v ramci veci ktorych vyskusanie neuskodi ani ich nik nevydava za pravdu nieje zapotrebi zotieranie ani verejne lyncovanie Tym ti samozrejme nechcem kecat do tvojho vystupovania a prejavu.
eZ.
netstumbler je zvláštní ....
nějakou dobu mi to také tak dělalo ....
pak to zase přestalo....
snažil jsem se vypozorovat nějakou souvislost mezi měřením v netstumbleru a nastaveném připojení ve wireless manageru, ale taky bez nějakého valného efektu ...
nějakou dobu to fungovalo několik minut po resetu karty v manageru ....
teď to funguje naprosto bez problémů ...
a to jsem nic neměnil :-)
teda, vlastně jedna změna jo, když jsem normálně připojen a vypadne AP, tak musím v manageru změnit profil na jiný a zase tam dát původní, aby se to rekonektlo :-)