Chceme se tu s kámošema v létě +-cihla připojit do CZFree, avšak máme tu prohlém, nedostatek informací, mám takový dojem že je to snad všechno tajný...
Potrebuju zjistit komu patrej, ci zda bych se mohl
pripojit na nektery z techtno nodu, ktery zde maji pomerne dobry signal, a
dal by me zajmalo jak jso na tom s pripadnou konektivitou do CZfree a
popripade do internetu.
Ale i po dlouhém snažení někokila lidí z našeho kolektivu se nepodařilo zjistit nic zjistit.
Jediný co bylo zjištěno: Nevime, vime nepovíme, víme je to tajný, jé to ti nikdo neřekne, vem si auto a jezdi celej den po praze při troše štěstí ty pointy najdeš.....
Řeknu to asi tak že mě to zrovna nadšením nenaplňuje.... .
Ptám se dedy znova :
Komu patrej, ci zda bych se mohl
pripojit na nektery z techtno nodu, ktery zde maji pomerne dobry signal, a
dal by me zajmalo jak jso na tom s pripadnou konektivitou do CZfree a
popripade do internetu.
Předpokládám že u někoho/nědko musí/by měl mít přehled o situaci a rozpoložení IPprostoru a k němu prostoru HW adres s majiteli a pozicí v Praze ....
Omlouvám je jestliže se předchozí volání po informací nedoneslo těm správnejm uším/očím , ale opravdu už nevíme koho se máme zeptat aby nám poskytl ODPOVED !!
vpravo nahoře je magické tlačítko monitor, klikni a koukni se do mapy kdo je u tebe nejbíž, po kliknutí na node se ti zobrazí majitel a kontakt a sním se domluv a jinak nic není tajný jen se dobře koukej a čti
hodně štěští se stavbou nodu
11.03.2003 v 00:19
Havrla
Newbie
no na to bych nepřišel... ale mě jde o něco jiného...
no to je sice hezký, ale tady v okolí 3-5 kilometru neni žádnej funkční nod, dál jsem v tom monitoru nenašel HW adresy nodů...
Zajímají mě ty co jsme chitily a nebudu týden psát vlastníkům fšech nodu v praze, aby byli tak laskavi a koukli se jestli jsem je náhodou nechyt.. musíš uznat že to je blbost... . a kdoví jestli jsou ty nody vubec na mapě...
dalsi moznost> nabidnout netdejvovi minimalne tu castku, kterou Ti jeho prace usetri (tj pocet hodin, ktere bys stravil vyhledavanim tech APcek krat kolik si cenis hodiny sveho volneho casu, spaleny benzin, amortizaci auta a dalsi pridruzene vydaje) plus nejakou odmenu za jeho dosavadni nezistnou pili.
celkkove k prispevkum tohoto typu> Naucte se cesky. "Tajit" znamena zamerne skryvat a branit zverejneni. Tady nikdo nic netaji, lidi maji akorat omezene zdroje a tak delaji to, co oni sami povazuji za prospesne. Databaze MAC adres jiste uzitecna je, nicmene neni nezbytna, proto pocka, az nekdo bude dostatecne motivovan k tomu, aby ji udelal. Zatim holt musite pouzit vlastni rozum, jak psal oto.
11.03.2003 v 12:46
StB
Team Leader
Re: Proč je všechno utajený?? Mám silný nedostatek informací....
Takže příručku mladého hackera prodávaj kde ??
Příručku mladého věštce prodávají kde, popřípadě kde se provádí školení ??
Databáze Ip a HW adres u hlavních nodu na větčí vzdálenost by měla existovat již od začátku projektu, už kuli tomu, aby se daly zjistit případný nesrovnalosti v komunikaci atd, dohledání nějankého neposlušného člověka, atd.... atd ... .
Vím že: "Pořák je pro debily, inteligent se i v chaosu vyzná" ale doufal jsem že tady ten chaos zas takových rozměrů mít nebude.... .
Nikdo nic neví, všichni něco tušej..., všichni bezhlavě stavěj... jako fakt nádhera...
To je špatný....
Jestli tedy opravdu neexistute tak v tom případě se pak asi omlouvám, ale je velký problém aby někdo kompetentní napsal že opravdu neni,, a ne abych se musel všude doprošovat , a všude mi říkali že mám smůlu že je to tajný nebo že to ví tehle a tem ni to neřekne ???
Kdy kolegovi jistá osoba řekla že je to tajný, tak co to asi je když to neni tajný, nebo slovo tajný je více významové ??? prosím o poučení...
Mas uplnu pradu v tom, ze databaze MAC adres 'mel nekdo udelat' uz davno. To asi vi i netdejv.
Nezbyva nez motivovat netdejva, aby tam tu polozku doklepnul. Jelikoz sama potrebnost neni dostatecna, je potreba motivaci pridat. Co by tak mohlo netdejva motivovat, aby se vsim co dela svihnul a pridal tu polozku do mapy hned?
aby někdo z připojených CZFree.net hacknul microsoft, nebo jinou firmu?, A pak byl takovej průser že se nedá dohledat kdo to byl a to ani z oblasti +- 3 kilometry... .....
havrla
11.03.2003 v 13:37
Clock
Senior Member
Re: Re: Proč je všechno utajený?? Mám silný nedostatek informací....