Ahoj, potreboval bych poradit s HW resenim pro pripojeni k netu. Mam doma 3 PC a chtel bych, abych se z kazdeho z nich mohl dostat na net. Planuju jednu ze 2 variant:
1) 3 PC pripojit kabelem pomoci LAN
2) 2 PC pomoci LAN a 1 PC (notebook) pomoci domaci WiFi
Uvazoval jsem napr. o reseni pomoci dvou OvisLink 1120AP, ale ohledne pripojeni site k tomuto zarizeni nachazim rozporuplne udaje (v sitarine se ale moc nevyznam). Muze mi nekdo poradit nejake (pokud mozno levne) reseni, ktere by opravdu fungovalo, nejlepe pro obe varianty? Radsi bych (kvuli slozitemu tazeni kabelu) variantu 2, pokud nebude o hodne drazsi (pocitam 1 AP navic).
Diky za rady, Karel. (ka@eg.cz)
řešení jako u mne. Staré PC (P166)a karta PCI WiFi (Edimax)tvoří server sítě pro příjem bezdrátového internetu. Další karta tvoří přípoj do sítě (libovolná LAN PCI). Dále je hub a AP pro místní pokrytí. Místo AP lze použít další kartu Edimax v režimu SW AP.
Dik. Ja spis myslel, aby nemuselo byt zadne PC stabilne zapnute. A nesla by varianta Ovis1120AP jako klient a k tomu Ovis1184AR v rezimu AP. Na to bych se pripojil jak LAN kabelem, tak WiFi.
je to dražší varianta, ale je to možné také. Jedno AP na příjmu - v režimu klient a druhé AP jako přístupový bod následné sí?ky.
Propojené jsou, pokud je to bez hubu, zkříženě.
Pro nastavení pro více počítačů se hodí ještě router.
Takze bez ohledu na to, jestli budu doma vysilat WiFi+kabel, nebo vsechno kabelem (je mi to skoro jedno), me z toho vychazi bud Asus WL500b/g (client), nebo ta kombinace Ovis1120+Ovis1184AR. Co z toho je lepsi? Nebo je jeste jina moznost (ne drazsi)?