Ve specifikaci teto karty je pozadovana PCI 2.1. Vim, ze to nekteri provozuji i na starsich deskach s nizsi verzi PCI. Podelte se, na cem vam tato karta chodi, abych vedel, jaky srot mam pouzit na router...
priznavam se, ze ani presne nevim co mam v routerech za boardy, takze velmi nekonkretne..
P75, nejaky gigabyte s intel VX chipsetem
PII 233, board nevim vubec, ale tady uz je to, rek bych, jiste
ja taky slysel, ze jim na rozdil od jinych karet, ktere chteji PCI 2.2, staci PCI 2.1,
ale moc tomu nerozumim. Muzu jen rict, ze v boardech osazenych Pentii to zasadne chodi, v starych boardech osazenych K5 to chodilo blbe (min. v jednom), a v 486kach to obcas nekomu chodi, ale nam to nechodilo a pak uz jsme to nezkouseli.
...taky se pridam k uspesnym uzivatelum a spravcum SW Linux AP s XI-626 ...tahle karta mi chodi ve stare 486DX4/100MHz ...desku uz taky bohuzel nevim, 24MB RAM na Red Hatu 7.1!!
Stejne tak na Intel Pentiu 166MHz, 32MB RAM, RH7.1 ...zadny problem!
Zdravim Všechny
Mám dotaz ? Nevite jestli by běhal routr na tomhle s tou XI 626 ??? :
proc. iP200MHz,Tower zn.Micron,ATX,board:TC430HX od intelu,Floppy 3.5",CD-rom,integr.zvuk,S3-graf,USB,mem :64MB/edo
Díky všem za jakékoliv info !?
p.s.- stačitomu tedy PCI revize 2.1 ? Já sem slyšel, že to potřebuje PCI 2.2 ?
Mam starsi pocitac, vyroba tak rok 93-94 se sbernici PCI 2.0, deska je Shuttle VIP 523, chipstet opti, presny typ ted nevim, nemam to ted po ruce. Narazil sem na problem, kdyz sem asi pred dvema roky porizoval sitovku, karta nechodila a tak sem se dopatral, ze deska umi jen PCI 2.0 zatimco karta podporovala jen PCI 2.1 a 2.2. Takze muj dotaz zni: Chodi nekomu XI-626 ci jina karta klicovymi parametry na podobne urovni v zeleze s PCI 2.0? Pokud ne, existuje neco podobneho do ISA?
A jeste jedno lehce nesouvisejici. Ma vubec smysl snazit se pouzit Pentium 66MHz s 24MB RAM pro klienta? Nemuzu totiz dat WiFi kartu primo do normalniho PC, protoze svod by byl dlouhy (cca 20-25m) a instalace tlusteho neohebneho koaxu je problematicka. Rozhoduji se mezi pouzitim nejake HW WiFi <-> Ethernet krabicky (napr sparklan WL - 299C/N) a stareho PC s XI-626 ci necim podobnym.
Tvuj problem by mozna vyresilo USB, ale v linuxu budes mit asi peska. Router ma oproti HW AP vyhodu v moznosti firewallu, dalsich vychytavek a v moznosti porpojeni vice PC
Taky se pridam se seznamem boardu kde mi 626-ka fungovala.
PIIXa (Triton I/440FX)
PIIX3 (Triton II/440HX)
PIIX3 (Triton III/440 VX)
PIIX4 (440BX)
VIA Apollo VP3
U vetsiny typu boardu nekolik zastupcu :-)
Nekde to chtelo postelovat BIOS. Boardy pro PII/Celeron byly v pohode.
Problemek je se starsimi deskami (zvlastni je ze vzdy kdyz jsem tam mel AmiBios) a s XI-325 v PCMCIA/PCI adapteru (Ricoh). Na vsech se podarilo uchodit wlan-ng drivery. Na FX a HX mi zatim nechodi hostap. Pres standalone pcmcia driver (i82365) jsem tam nanutil IRQ pro Redukci i PCMCIA, ale pri inicializaci karty v hostap to hlasi timeouty na commandy (v paramerech PCIC_OPTS jsem uz zkusil snad vsechno, to ze vyladeni ma smysl potvrzuje ze wlan-ng slape v pohode). Jinak kernel mam 2.4.21-pre4, pcmcia-cs- 3.2.4 (kernel 2.5 uz chce jen kernel tree pcmcia drivery).
JT