Hledal jsem, ale nikde jsem se nedocetl jak twister funguje s ruznejma typama a znackama sitovek a switchu - treba realtek8139, micronet switche atd.... prosim o nejake zkusenosti.
Jeste bych tad vyresil problem, kdyz chci mit 2 switche spojeny ronjou, tak jak je donutit aby jeli 10Mbit... (managovatelny switche jsou kurevsky drahy :/)
uz to chapu - clock mi to uz vysvetlil - kazdopadne je to na hovno kdyz pokud chci FD tak musim mit managovatalnej switch kterej nejlevnejsi se da sehnat za 6000 bez :/ - takze zase budu muset pouzi PCka :/
Jenom jedna mala poznamka. Neni nahodou twister i ronja plne transparentni? Ja jsem si myslel, ze se to tvari jako kus dratu, takze pokud se k tomu pripojej dva switche, mohli by se spolu domluvit na FD, protoze toho twistera by vubec nemely videt. Neco jinyho je pokud vim Crusader, to je kompletni PHY, ale toto by mel byt jiny pripad.
mno radeji jsem si priplatil a koupil jsem si poradnej manag. switch, tyhlety levny smejdy s win managementem, uz podle ty ceny ma duvera k tomu je mala....
mno pro pripojeni ronji proc ne, ale jestli to ma plnit vic funkci, tak bych si - delam-li spravce AP - priplatil neco, co si neresetuje konfiguraci po preruseni proudu, nebo nevyzaduje spravu jen pres win klienta.
kdyz mam vic definovanych siti a anten, je to na zamysleni, jestli ma cenu mit doma 6x 5port switch a brutalne aliasovanou sitovku na router a krkolmne reseny iptables, nebo si koupit manag. switch s podporou vlan a snmp trappingu, ktery mi ulehci 10nasobne praci a starosti. souhlasim, stoji kolem ty 6ky bez DPH, treba planet co mam ja, ale jsem s nim fakt spokojenej, co umi a jak mi tu luxusne vyresil problemy se sitovanim...