Jak se rozděluje datový tok na wifi? Nejsem žádnej sí?ař takže o tom vím fakt málo. My to chceme na hraní po síti a na sdílený internet. Někde jsem četl, že se rychlost rovnoměrně rozděluje na jednom AP na kanál. Takže když na něj napojím deset klientů, tak se teoretických 11Mb rozdělí na 1,1Mb na klienta?
A co když dvě AP spojím přes ethernet a každé AP bude pracovat na jiném kanálu a na každém AP bude pět klientů? Bude to rychlejší? A v čem. Podle mne to bude pak teoretických 2,2Mb na klienta. Mám teda pravdu?
Prosííím poraďte. Alespoň nějakou literaturu o tomto tématu na internetu. Předem dík.
podle počtu klientů klesá propustnost přes AP - ono se musí chvilku věnovat jednomu klientu a tak dále, jako když se rozdávají u stolu karty :-) Čili čím víc klientů, tím hůř při provozu.
Pokud všichni serfujou, je to ještě dobré. Pokud jeden bagruje, ostatní to silně pocítí, rychlost může být ještě výrazně horší než zmíněné 1/n.
Kombinace více AP bude rychlejší. Pozor ale na situaci v Ethernetové části sítě.
No a knihu mohu doporučit jedině - Patrick Zandl - Bezdrátové sítě - Computer Press Brno 2003