Jakmy zpusobem a kam namontovat bleskojitku na kabel. Mam AP dany v pokoji, kabel vedeny od AP na strechu pres otvor v okne. JAkym zpusobem ji namontovat vim, ale jak ji uzemnit (na kolik v zasuvce?). Diky moc za jakoukoliv radu, popr. obrazek, jak ma vypadat sparvne namontovana bleskojistka. Nejsem elektrikar, proto me omluvte za jakoukoliv blbost. Diky.
Sorry, ze otravuju svou nevedomosti, ale z vyse uvedeneho mi vyplyva, ze bleskojistku umistim az za AP?
Antena -> AP -> Bleskojistka -> pigtail -> komp
To znamena, ze v pripade zasahu vleskem objetuju APcko?
Poraďte prosím:
Od anteny to mam ca 15 m kabelu k PC (idealne vsak 22m), protoze nechci mit tazeny (tlusty) kabel pres stred pokoje, rozhodl jsem se vec vyresit zakoupenim AP (pokud jiz v tomto bode shledavate spatne rozhodnuti, reknete mi to prosim). Od AP planuji tazeni sitovym kabelem az ke kompu, tim vyresim co nejkratsi kabel tazeny pres stred pokoje. (pokud je jina moznost, reknete)
Pokud mi potvrdite, ze jsem se rozhodl spravne, kam nyni umistim bleskojistku? Je nejaka na sitovy kabel?
Pigtail se dáva mezi anténu a AP, takže to má vypadat tak: Anténa - Kabel - Bleskojistka - Pigtail - AP - UTP Kabel - Comp. Jinak samozřejmě nezapomenout na to, že i anténa by měla být správně uzemněna.
Řekl bych, že lépe přímo za enténu než vůbec. Bleskojistka v tomto případě sice neochrání kartu před proudem naindukovaným v kabelu, ale pokud kabel není dlouhý a nevede venku, tak to snad nemusí být až tak kritické.