Ahoj,
mám jeden problém na kterej možná máte řešení. Mám spoj dlouhej zhruba 7,5 km (sito24-sito24, XI-626) a dneska uz neni ani jeden kanal na kterem by to jelo bez problemu, jedu tam na horizontalni polarizaci a spoj nic moc.
Zajimalo by me, jetli by se to dalo resit (co mozna finance nejlevneji) na jine frekvenci, treba 5GHz. Jake pouzit komponenty (HWAP nebo karty) a co pouzit za anteny, pripadne kde to vse sehnat.
Nepíšeš v čem je linka špatná - slabý signál na jedné straně/ obou stranách ?
Rušení ? od čeho - Wifi nebo breeznet ?
když tak se me ozvi na ICQ, kontakt máš.
Jeste jednou dik za ty radiokomunikace.
jen se zeptam 7.5 Km to jde bez porušení GL od CTU ?
ja jen ze mam spoj na 4 Km a vim ze to mam stahnuty jen tak tak a mam celkem problemy - signal kolem -85 dbm v netstumbleru vic určitě nejde . trochu zarušený ale hozený na jiney kanál .. tak tak ale tech 7.5 se mi nezdá s regulací aby to jelo ..
Pokud můžeš něco udělat, tak jdi do plných parabol. Jedu jako Ty na přibližně stejnou vzdálenost, ale zatím nemám problém s rušením tak velký, abych musel ta síta měnit. Ovšem tam kde jsme problémy měly i na menší vzdálenosti, parabola pomohla a navíc nezadělá signálem jiný směr, než požadovaný. Je škoda, že na to zatím přišli jen obrovské firmy (když se podíváš na stožáry), protože půlku problémů na wifi si děláme samy (ale ty finance..).
Zkus měnit polarizaci,tím že otočíš ty síta o 90 stupnu, ale na obou stranach.Mělo by to pomoct, potom zkus všechny kanaly od 1 do 13 a uvidiš.
hodně štěstí.
Polarizaci uz jsem menil na horizontalni, vertikalni byla uz temer prakticky nefunkcni (velka ztratovost paketu, dost zalezelo na vytizeni ostatnich siti a samozrejme volbe kanalu). Je to spoj mezi dvemi mesty, obje jsou relativne hodne zaruseny, proto se tezko hleda pouzitelny kanal.
Asi jednina rozumna moznost je zkusit plny paraboly na obou koncich, jinak asi pouzit pojitka na uplne jiny frekvenci ...
Petr
Internet Service Provider
776-161944
petr.kadanik@rtyne.net
www.rtyne.net
Zacal bych plnou parabolou, ale alespon 90cm v prumeru, mensi nema smysl z duvodu sirokeho svazku.
Pak pouzit kvalitni karty - jedine orinoco
Pak teprve zbyvajici moznosti - jine pasmo (10GHz) nebo technologie - breeznet.
Pokud by byl zájem o paraboly tak jsem schopen jednu dodat asi tak okolo 2300,- Kč takže cena je podobná jako za 24dB síto Andrew. Je to cca asi 30 dB. Je to středová parabola 90cm nebo Offset 80-85 cm. Karel
Tel. 73768298 icq 281126787