no to bych se konecne rad dozvedel jak to s temito cisly je ... moje spojeni vypada porad v pohode, ale
link quality se mi meni mezi 52-62 (z 92) - coz je asi ok
ale
signal level: -90dm az +5dBm
noise level: -100dBm az -50dBm
SNR: -20dB az +100dB
a lita mi to od kraje ke kraji behem par malo vterin, pritom na spojeni zadne zmeny nepozoruji, ping jede vice mene porad se stejnymi hodnotami...
(cisla jsou z wavemonu, sice starsiho - 0.4.0b, ale to je asi jedno)
No me prijde 25 dB docela malo - mam tu nejake takove linky, a (pri 11Mb./s) kdyz se na obou stranach nastavi retry limit na 0, tak je tam docela silny packet loss. Mozna to bude velkym zarusenim - nevim. Mate nekdo linku na 11Mb/s, ktera by mela nulovy placket loss i pri vypnute retry na obou stranach a pritom by mela SNR okolo 20 dB?
on ale packet loss nezavisi jen na odstupu signalu od sumu, ale taky na trafficu jaky linkou prochazi a na kvalite provedeni bezdr. zarizeni... sam mam zkusenost s tim, ze kdyz date na vytizenou linku treba Linksys WET-11 tak budete mit 20% pkt loss, ale kdyz tam date proti sobe Orinoca AP600 tak to bude vypadat jako by tam zadny traffic ani nebyl...
s 25dB max taky souhlasim, ja mam 120cm parabolu proti providerove smerovce na 1km (jenomze ta neni namirena na mou parabolu ale asi o 45 stupnu vedle :( )a mam tak kolem 19dB. docela pohoda.