Chtel bych se zeptat jak jde zjistit pocet poskytovatelu internetu v dane lokalite. A co vse k tomu potrebuji krome anteny a pc, pokud nejaky softik tak prosim jeho nazev.
Dekuji za odpoved na email. Ondra
Kromě antény a PC potřebuješ ještě nějakej ten kabel mezi anténou a PC a nějakou kartu do PC (popř. nějakej HW AP)...
Nějakej ten softík je třeba NetStumbler (ale nefunguje s každou kartou a OS), ten ti nezjistí počet pokytovatelů, zjistí ti jenom kdo v okolí vysílá, na jakým kanálu, s jakým ESSID atp. Jestli je někdo z nich nějakej poskytovatel možná vyčteš z toho ESSID, ale pochybuji...
Díky za tip, chlapi!!
Bohužel , asi jsem zapomněl dodat jednu důležitou věc a to, že nemám wifi kartu ale Access Point značky Planet. Takže jde zjistit i počet providerů pokud mám Ap ? Díky za odpověď. Ondra
mam za to ze netstumbler neukaze vysilace se skrytym ESSID. Pokud jo, tak me pls. opravte. Breez taky neukaze
Taky zkus nejjednodussi metodu - koukni se po okolnich strechach kde uvidis WiFi anteny, pak se staci zeptat.
u HW AP je monitorovani siti do znacne miry mozne jenom pokud to umi software k nim dodavany. Tvuj planet neznam, tak ti bohuzel neporadim.
All: Existuje nejaky podobny univerzalni softik pro Windows jako je Netstumbler? (free ci placeny)
Jelikoz mi ma Avaya karta (a jine podobne) zacala zniceho nic do minuty od zapojeni kompu padat (ledka svitila dal, ale driver ji nadale nevidel; client manager napr. pri pokusu o disablovani seknul cely system, predtim hlasil card disabled/not present), zkusil jsem updatnout na novy Agere driver 9/2003, ktery problem castecne vyresil, ale zase s nim nefunguje posledni Netstumbler (spusti se, ale hned se zavre)...